fbpx
Сьогодні
13:34 30 Тра 2021

Посол України в Молдові розповів, чи є загрози у відносинах між двома країнами

Двостороннім відносинам України та Молдови нічого не загрожує, проте обидві країни мають спільну загрозу територіальній цілісності.

Про це в інтерв'ю "Главкому" повідомив Надзвичайний та Повноважний Посол України в Республіці Молдова Марко Шевченко.

"Між Києвом та Кишиневом існують дуже хороші перспективи, бо генеральна лінія й України, і Молдови – це рух до Європейського Союзу. Перед Україною та Молдовою стоять схожі виклики та загрози з точки зору міжнародної політики та безпеки. І саме ці речі дозволяють мені говорити, що загроз у відносинах між нами – немає", – сказав дипломат.

Посол України в Молдові підкреслив, що між країнами залишається низка невирішених питань.

"Між нами є деякі питання, які походять ще з радянських часів й потребують вирішення. Це питання, які вже мають історію. Наприклад, функціонування Дністровського комплексного гідроенерговузла", – додав він.

Водночас Посол зауважив, що загрози з боку Російської Федерації територіальній цілісності є спільною загрозою перед обома країнами.

"Є загрози з боку третіх сторін, за межами України та Молдови. Говорячи про спільні виклики перед Україною та Молдовою, — це, перш за все, питання територіальної цілісності, суверенітету, знаходження іноземних військ на території й так далі", – відзначив він.

Рубрика:
Політика Світ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: