fbpx
Сьогодні
18:28 30 Тра 2021

Британська архітекторка розробила плавучий екокурорт для збору відходів

Британська архітекторка розробила плавучий екокурорт для збору відходів в океані.

Біля узбережжя Кокосових островів, розташованих в Індійському океані, пропонують побудувати плавучий екокурорт, який збиратиме відходи.

Проєкт Recycled Ocean Plastic Resort для 27 дрібних коралових островів, які знаходяться на заморській території Австралії, представила британська архітекторка Марго Красоєвич.

Основу плавучого готелю передбачається створити з великої кількості сітчастих мішків, наповнених переробленим сміттям, зібраним в океані. У справу підуть відходи будь-якого типу: від пляшок до автомобільних шин. Окремі мішки з'єднають у цільну конструкцію і закріплять до океанського дна.

екокурорт

На цьому штучному острові з часом осяде мул і пісок, що зробить його відповідним для вирощування мангрових лісів. Потужні коріння дерев стануть проростати крізь сітчасті мішки зі сміттям, додатково скріплюючи їх.

Мангри, коренева система яких ефективно поглинає енергію хвиль, вбирає воду і затримує предмети, які плавають в океані, створюють природний захист від штормів і повеней.

Після перетворення сміттєзвалища у плавучий курорт, конструкцію доповнять головними функціональними елементами: переплетеними стрічками з біорозкладаного фібробетону і керамзиту. Такі «щупальця» покликані працювати подібно до коріння мангр: поглинати воду і захоплювати сміття, які гойдається на хвилях. Завдяки цьому штучний острів буде постійно розростатися, використовуючи у якості будівельного матеріалу океанські відходи.

екокурорт

Під час шторму «щупальця» повинні вбирати воду, яка потраплятиме на поверхню острова і, набухаючи, створювати собою перешкоду для хвиль. Потім, коли хвилі вщухатимуть, накопичену рідину перекачуватимуть назад в океан за допомогою насосів.

Номери готелю розташуються в окремих невеликих будівлях. Крім того, відвідувачі зможуть відпочивати наодинці з природою на майданчику для кемпінгу. Воду для побутових потреб отримуватимуть шляхом фільтрації та знесолення морської. Електрикою екокурорт забезпечать сонячні панелі.

екокурорт

Recycled Ocean Plastic Resort планується розмістити у місцях найбільшого скупчення сміття. Це місце визначать за допомогою спеціального програмного забезпечення, що моделює перенесення забруднень океанічними течіями.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: