fbpx
Сьогодні
10:47 30 Тра 2021

Через закриття авіапростору над Україною "Белавіа" не літатиме до Криму

Білоруська авіакомпанія "Белавіа" не літатиме до окупованого Криму. Перед тим перевізник скасував всі рейси в Україну, оскільки Київ закрив авіасполучення з Білоруссю.

Про це в ефірі російських телеканалів заявив керівник "Белавіа" Ігор Чергинець, передає "Рубрика".

Ще до окупації Криму Росією компанія здійснювала рейси з перервами.

"То літали, то не літали. Тобто пасажири, то немає пасажирів. То в аеропорту ціни підняли – ми не літаємо, знизили – не літаємо", – сказав Чергинець.

Він додав, що компанія літатиме на півострів, якщо буде "політичне визнання Криму як частини Росії".

Нагадаємо, 28 травня ЗМІ опублікували інформацію про те, що з 29 травня Україна закриє повітряний простір для білоруських авіаліній.

З 26 травня Україна вже припинила авіасполучення з Білоруссю. Українським літакам та авіакомпаніям забороняється виконувати польоти в повітряному просторі Білорусі. Держприкордонслужбі доручили припинити оформлення пасажирів, які прямують із Білорусі або в Білорусь у митних пунктах аеропортів.

Так в уряді відреагували на затримання в Мінську співзасновника опозиційних білоруських Telegram-каналів Романа Протасевича.

Як повідомляла Рубрика, сьогодні стало відомо, що заборону на польоти у своєму повітряному просторі літакам білоруських авіаперевізників ввів уряд Естонії.

Раніше польоти "Белавіа" до себе вже заборонили Латвія, Швеція, Велика Британія, Франція, Чехія, Словаччина, Польща та Фінляндія.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: