fbpx
Сьогодні
16:23 30 Тра 2021

16-річна дівчина з ОРДЛО не тікала, а загубилася, - ЗМІ

Фото: МВД

Нещодавно правоохоронці повідомили про 16-річну дівчинку, яка через мінне поле перейшла з окупованої на підконтрольну Україні частину Донеччини. Керівниця служби у справах дітей розповіла, що дівчина не тікала з "ДНР", а загубилася.

Про це пише LB.ua.

Журналістка поспілкувалася з Наталею, керівницею служби у справах дітей, яка зараз працює з дівчиною. За її словами, дівчина не тікала, а загубилася, але повертатися не хоче "через складні стосунки з бабусею".

"Її батьки померли ― мама від раку, тато від іншої хвороби. З 2017 вона на обліку і під опікою "там". А про ставлення до України з нею поговорили вже відповідні органи", — сказала Наталя.

Сама дівчина від спілкування, зокрема з журналістами, відмовляється. Вона встигла сказати, що почувається нормально, але втомилася. Також зазначила, що бачила, як про неї написали в поліції, і тепер переживає за це, бо "все зовсім не так".

Також із дівчиною працює психологиня Олена. Каже, що вона вже починає сумувати за бабусею, але до Горлівки її не можуть відпустити, бо неповнолітня.

"Я переживаю за її майбутнє, бо вона захоче повернутися додому ― і буде там ворогом. Я не хочу, щоб у неї були неприємності. Дитина просто заблудилася, опинилися в складній життєвій ситуації, з якої тепер повинні шукати вихід дорослі", — сказала психологиня.

Як писала "Рубрика", поліція Донецької області повідомила, що вночі 27 травня 16-річна дівчина з окупованої Горлівки перейшла на підконтрольну Україні території.

За повідомленнями поліції, дівчина після відпочинку з друзями перетнула мінні поля й свідомо прийшла на лінію зіткнення у Верхньоторецьке. Вона повідомила, що хоче проживати на території неокупованої України. За словами дівчини, вона має родичів на заході України.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: