fbpx
Сьогодні
13:52 29 Тра 2021

У столиці невідомі кинули шашку зі сльозогінним газом під час показу фільму про права ЛГБТ+

У Києві невідомі скоїли напад на відвідувачів преспоказу фільму про права ЛГБТ+ спільноти "Будьмо, гей!", який відбувався у Dialog Hub ввечері 27 травня. Всі 20 гостей отримали легкі опіки очей та кашель, що не зникав приблизно годину.

Про це пише hromadske з посиланням на громадську організацію KyivPride.

"Під вікна Dialog Hub о 19:00 прийшли з десяток молодиків у масках з черепами та фашистськими символами разом із чорними прапорами з логотипом Solaris та увімкнули на гучномовці психоделічну музику", — вказано у повідомленні.

Далі вони постукали у вікна та стояли пів години з гучно ввімкненою музикою. Відтак вони розбили вікно, закинули фаєр і шашку зі сльозогінним газом та втекли.

На місце злочину прибула поліція, пожежники та медики. У KyivPride вимагають від правоохоронців розслідувати цей інцидент як злочин на ґрунті ненависті до ЛГБТ+ представників.

Заяв поліції стосовно цієї ситуації й повідомлень про відкриття провадження поки що не надходило.

 

Переглянути цей допис в Instagram

 

Допис, поширений KYIVPRIDE 🏳️‍🌈🇺🇦 (@kyivpride)

Директорка Amnesty International Ukraine Оксана Покальчук закликала Національну поліцію негайно розпочати ефективне й незалежно розслідування цього злочину, врахувавши мотив ненависті. Просить притягнути до відповідальності всіх винних.

"В Україні продовжується тенденція безкарності для угруповань, що нападають на мирні правозахисні події та пропагують ненависть. Ця безкарність, своєю чергою, сприяє подальшому поширенню таких атак, вчиненню нових злочинів", — написала Покальчук.

Вона вважає, що українська влада має невідкладно відреагувати на ситуацію, що склалася, і захистити права кожної людини. Також, за словами правозахисниці, потрібні системні зміни, що зупинять насильство.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: