fbpx
Сьогодні
09:06 29 Тра 2021

У МЗС заявили, що українці, які їдуть до Білорусі, можуть очікувати додаткові ризики

Заступник міністра закордонних справ Євгеній Єнін заявив, що громадяни України, які перебувають на території Білорусі, піддають себе додатковому ризику. Зокрема, зйомка на смартфон протестних акцій може кваліфікуватися як кримінальний злочин.

Таку думку він висловив в ефірі телеканалу "Україна 24".

"Ми не хотіли б перебільшувати рівень загрози, але, безумовно, нас дуже непокоять ті адміністративні, по суті, репресивні заходи, які протягом останніх кількох місяців впроваджувались урядом Білорусі насамперед для придушення внутрішньої опозиції. Ми інформуємо про це весь час наших співвітчизників, які з тих чи інших питань перебувають на території Білорусі. Про те, що, наприклад, зйомка на смартфон тих чи інших публічних заходів або фактів затримання тих чи інших громадян білоруськими правоохоронцями віднедавна розглядається як кримінальний злочин на території Білорусі", – заявив Єнін.

Як зауважив заступник міністра, перед тим, як їхати на територію Білорусі, "будьте уважні й ознайомлюйтеся з тими матеріалами, які МЗС поширює через власні ресурси у соцмережах".

Рубрика:
Політика Світ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: