fbpx
Сьогодні
20:09 29 Тра 2021

"Хочеться залишити наступнику інституцію, якою я буду пишатись": Венедіктова про роботу і завдання Генпрокуратури

Генеральний прокурор України Ірина Венедіктова заявила, що їй дуже хочеться залишити своєму наступнику інституцію, якою буде пишатись.

Про це пише Україна 24.

"Завдання в мене одне, причому воно не досягнути чогось і видохнути. Ні. Це в динаміці. Моє завдання – бути справжнім прокурором, насправді. Тому що в нас унікальна ситуація, в прокуратурі, коли ми є частиною правосуддя. Ми в топі правоохоронних органів, тому що ми координуємо їхню діяльність, але ми частина правосуддя. Тому для мене основне завдання – займатися правозахисною функцією", – каже генпрокурорка.

Венедіктова заявила, що це її місія.

"В принципі, дійсно, коли я заходила на посаду, я взагалі, я така людина, я взагалі не уявляла, що це за робота. В мене є уявлення, як працює правоохоронна система, що таке право, і так далі. Але щоби зрозуміти, що таке бути генеральним прокурором, треба сісти в це крісло. І тоді, знаєте, всю яскравість барв ти за перші два-три місяці відчуєш по повній. Я зараз вже відчуваю, що ця робота, на сьогоднішній день, це моє призначення. Покликання. Я її люблю, і я віддаюсь їй з драйвом, мені цікаво. І поки я в такому стані, поки людина горить цим, мені здається, вона може дійсно багато чого зробити. Тому на сьогоднішній момент, от моє завдання – вдосконалювати оцю систему, зробити потужну інституцію. Мені дуже хочеться залишити своєму наступнику інституцію, якою я буду пишатись. І сказати: оце, оце, оце мені вийшло побудувати", – каже вона.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: