Адміністрація Байдена просить на 2022 рік виділити $255 млн для підтримки України

Адміністрація президента США Джо Байдена запросила на 2022 фінансовий рік $58,5 млрд на забезпечення діяльності держдепу і його цілей, серед яких $255 млн – на підтримку України.

Про це свідчить опублікований американським зовнішньополітичним відомством у п'ятницю документ, передає Інтерфакс-Україна.

"Бюджет на 2022 й фінансовий рік просить $58,5 млрд на Держдеп і Агентство США з міжнародного розвитку", – йдеться в опублікованому повідомленні.

Зазначається, що це на 10% вище, ніж підсумковий бюджет Держдепу в 2021 фінансовому році.

"Ці ресурси дозволять нам просувати зовнішню політику адміністрації від імені американського народу. Це (ця сума – ІФ) також відображає важливість, яку адміністрація визначає для глобального лідерства США і того факту, що дипломатія і розвиток є життєво важливими засобами для просування інтересів США", – випливає з повідомлення.

Згідно з документом, на витрати в європейському регіоні і Євразію пропонується виділити загалом $665,8 млн, які, зокрема, підуть на "зміцнення стійкості країн до іноземного зловмисного впливу і просування євроатлантичної інтеграції, протистояння викликам з боку Росії і КНР, що зростають".

Так, $88 млн з цієї суми планується виділити на "підтримку демократизації Грузії, її економічного розвитку і створення стійкості до протистояння зловмисного впливу з боку Кремля". Крім того, на допомогу Україні підуть $255 млн для посилення її "здатності протистояти російській агресії". Для протидії "російському впливу і дезінформації" на Західних Балканах потрібно, згідно з документом, $106 млн.

На Центральну Азію адміністрація запросила $123 млн, з них $31,4 млн повинні бути виділені на американську допомогу Узбекистану, а $19 млн – на допомогу Таджикистану.

Запропоновані в п'ятницю адміністрацією США проєкти федеральних бюджетів відомств на 2022 рік будуть передані на розгляд до Конгресу. Підсумкові затверджені варіанти бюджетів можуть помітно відрізнятися від початкового варіанту.

Свіжі дописи

  • Новини

Укроборонпром масштабує виробництво артснарядів та мінометних мін

Підприємства "Укроборонпрому" масштабують виробництво артснарядів та мінометних мін, а також поступово переходять до виготовлення боєприпасів… Читати більше

Tuesday May 7th, 2024
  • Новини

Данія виділила €33,5 млн на гуманітарну допомогу та захист для найбільш вразливих груп українців

Уряд Данії виділяє 250 млн данських крон (33,5 млн євро) на термінові базові потреби найвразливіших… Читати більше

Tuesday May 7th, 2024
  • Новини

Сили ППО знищила дві ворожі ракети на Одещині

Українські військові у вівторок, 7 травня, знищили дві керовані авіаційні ракети Х-59/Х-69 у небі над… Читати більше

Tuesday May 7th, 2024
  • Новини

Міжнародні резерви України у квітні знизилися до $42,4 млрд: причини

Міжнародні резерви України станом на 1 травня 2024 року, за попередніми даними, становили 42,4 млрд доларів… Читати більше

Tuesday May 7th, 2024
  • Новини

Білорусь, слідом за рф, оголосила про раптову перевірку носіїв ядерної зброї

Відповідно до розпорядження Олександра Лукашенка, військові Білорусі проводять перевірку засобів-носіїв тактичної ядерної зброї (ТЯЗ). Про… Читати більше

Tuesday May 7th, 2024
  • Новини

Шмигаль повідомив, що уряд підтримав законопроєкт ратифікації угоди про вільну торгівлю між Україною та Туреччиною

Прем'єр-міністр Денис Шмигаль поінформував, що Кабінет Міністрів підтримав законопроєкт про ратифікацію угоди про вільну торгівлю… Читати більше

Tuesday May 7th, 2024

Цей сайт використовує Cookies.