fbpx
Сьогодні
17:41 28 Тра 2021

У Зеленського заявили, що за закритими каналами дізнаються про що говорили Путін і Байден на зустрічі

Офіс президента Володимира Зеленського розраховує отримати через декілька каналів інформацію про їхню розмову.

Про це розповів в ексклюзивному інтерв'ю телеканалу "Україна 24" радник керівника ОПУ Михайло Подоляк.

"Ми скоріше чекаємо на зустріч Зеленського і Путіна (а не Байдена і Путіна – ред.), бо це, на мій погляд, важливіше для нас, тому що Зеленський точно розуміє всі ризики, які на сьогодні склалися. Він точно розуміє, які можуть бути виходи з цієї ситуації, і це було б спілкування набагато ефективніше. Безумовно, світ чекає на зустріч Байдена і Путіна, тому що є не тільки український конфлікт сьогодні, не тільки українська тематика в порядку денному, де присутня Росія, там є багато інших тем – і Сирія, і Близький Схід, і Східна Європа, і "Північний потік-2″ – наслідками яких є постійна ескалація в глобальному сенсі. Тобто Росія постійно піднімає планку жорстких пропозицій, і світу треба на це реагувати. Безумовно, Байден вважається найбільш уповноваженим переговорником з Росією у цих питаннях", – заявив радник глави ОП.

Як зазначив Подоляк, треба "одразу відмовитися від концепції, що "Україну розбирають чи розмовляють про неї без України".

"Це не зовсім вірно, тому що світовий порядок денний і дає підстави розмовляти про якісь ескалаційні точки без присутності тієї чи іншої країни. Для нас це невигідно, але для нас це важливо, тому що і США, і Росія мають своє бачення того, як цей регіон в цілому має розвиватися. Безумовно, вони у двосторонньому форматі можуть обмінятися думками. Ми точно отримаємо інформацію, про що вони розмовлятимуть за дипломатичними каналами, закритими каналами, каналами, які має Єрмак, за медійними каналами. Безумовно, ми всю цю інформацію отримаємо, і я думаю, найперше ми отримаємо інформацію від адміністрації президента США", – розповів він.

Як писала "Рубрика", 25 травня Білий дім і Кремль офіційно підтвердили, що зустріч лідерів США й РФ відбудеться в Женеві 16 червня.

Американська сторона зазначає, що Байден і Путін "обговорять повний спектр нагальних питань у прагненні відновити передбачуваність і стабільність американсько-російських відносин".

У Кремлі додають, що на саміті обговорюватимуть актуальні питання міжнародного порядку денного, зокрема боротьбу з пандемію коронавірусу й урегулювання регіональних конфліктів.

Рубрика:
Політика Світ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: