fbpx
Сьогодні
21:34 28 Тра 2021

"Укрзалізниця" шукає підрядника для завершення Дарницького мосту в Києві

"Укрзалізниця" продовжує роботи з будівництва залізнично-автомобільного мостового переходу й наразі оголосила тендер на пошук підрядника для виконання робіт.

Про це повідомив в.о. голови правління АТ "Укрзалізниця" Іван Юрик, передає пресслужба підприємства.

Пропозиції на участь у тендері Укрзалізниця прийматиме до 11 липня 2021 року.

"Завдяки злагодженій роботі Міністерства інфраструктури, Укрзалізниці та Укравтодора ми розморожуємо роботи з будівництва Дарницького мосту. Залізнична його частина вже багато років успішно експлуатується, необхідно добудувати автомобільну інфраструктуру. Багато років це питання залишалося відкритим через невиділення коштів з бюджету України або місцевих бюджетів", — зазначив Іван Юрик.

Залишок нереалізованих коштів згідно з проєктом, затвердженим розпорядженням КМУ від 26.09.07 N 798-р, становить 1,2 млрд грн. Передбачено, що профінансовані вони будуть за рахунок бюджетних коштів. Наразі зазначений міст знаходиться на балансі "Укрзалізниці", але компанія ініціює передачу цього об'єкта на баланс міста Києва.

Зокрема, у ході робіт буде добудовано автомобільні з'їзди на лівому березі Дніпра. Тут міст веде до розв'язки на Дніпровській набережній, а також включає дорогу вздовж залізничних колій через Харківський шляхопровід у напрямку станції Дарниця. На правому березі міст виходить на Наддніпрянське шосе та готовий на 100 %.

Довідка

Дарницький міст — це комбінований залізнично-автомобільний міст через Дніпро в Києві, що включає залізничну колію та шестисмугову автомобільну дорогу — в обох напрямках по три смуги.

Споруджували міст упродовж семи років, 2004-2011 рр. Міст лише частково введено в експлуатацію, з 2010-2011 рр. відкрито рух для залізничного транспорту та з'їзди й заїзди автомобільної частини мосту на правому березі.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: