fbpx
Сьогодні
16:15 28 Тра 2021

СБУ викрила маcштабне розкрадання дизельного пального в "Укрзалізниці"

Служба безпеки України у Миколаєві затримала посадовців "Укрзалізниці". Вони щомісяця зливали з локомотивів 100-150 тонн дизпалива і незаконно продавали його.

Як повідомили у пресслужбі СБУ, щомісячно ділки завдавали збитків до $50 тис. Нестача пального могла призвести до зривів перевезень залізничним транспортом.

Співробітники СБ України задокументували протиправну діяльність працівників депо. Посадовці, за попередньою змовою з представниками кримінального середовища, організували механізм викрадення паливно-мастильних матеріалів держтовариства. Дизпаливо ділки збували через підконтрольні АЗС.

За наявною інформацією угруповання діяло з грудня минулого року.

Правоохоронці із залученням спецпризначенців ЦСО "А" затримали сімох учасників угруповання. Серед них 3 посадовці "Укрзалізниці" та 4 представника кримінальних кіл. Під час обшуків вилучено вкрадене пальне на суму понад 1,7 млн грн.

"Розпочато кримінальне провадження за ч. 3 ст. 185, ч. 3 ст. 191 та ст 208 Кримінального кодексу України. Наразі тривають слідчі дії. Вирішується питання щодо повідомлення про підозру учасникам угруповання", – повідомили в СБУ.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: