fbpx
Сьогодні
13:29 28 Тра 2021

Контрабанда та роль сина у схемах: NEXTA опублікувало друге викриття Лукашенка

Видання NEXTA оприлюднило другу частину розслідування про Олександра Лукашенка, в якому йдеться про контрабанду товарів через Білорусь і роль сина самопроголошеного президента Віктора Лукашенка у схемах.

Про це йдеться у відео "Золоте дно 2: в тіні диктатора" на YouTube-каналі NEXTA.

Якщо в першій частині розслідування розповідалося про резиденції Олександра Лукашенка – як офіційних, так і "подарованих", то у другій розповідається про постачання продуктів і квітів із Євросоюзу до Росії з підробленими сертифікатами, контрабанду білоруських сигарет в ЄС і "дах" наближених до Лукашенка людей.

У фільмі журналісти говорять про "лукашистську державу" та "лукашистів", які контролюють незаконні потоки чи покривають їх.

Частіше за інших звучить ім'я старшого сина Олександра Лукашенка Віктора – "помічника президента Білорусі з національної безпеки", а тепер і президента Національного олімпійського комітету Республіки Білорусь.

Також згадується Олексій Олексин – друг Віктора Лукашенка, білоруський бізнесмен, який раніше перебував на держслужбі. Він, зокрема, володіє проектами "Енергоойл" та "Інтер Тобакко".

Олексій Олексин спільно з Олександром Зайцевим і Миколою Воробйом володіє компанією "Бреміно груп" – оператором особливої ​​економічної зони "Бреміно-Орша", а також інших логістичних комплексів.

У фільмі розповідається, як через логістичного оператора "Бреміно" в РФ після введення Росією ембарго йдуть груші з європейських країн. До Росії груші у 2020 році, наприклад, ішли з турецькими сертифікатами. І йшли вони через "Бреміно" зі знижками, а також митними пільгами.

За підрахунками журналістів, лише на грошах "наварили" 300 млн дол, а в цілому вкрадено мільярди.

Також, за даними журналістів, люди Віктора Лукашенка наживаються на поставках із Нідерландів через Білорусь квітів, ввезення яких у 2016 році обмежила РФ.

У схемах із квітами замішаний литовський підприємець Артур Тураєв, на якого у білоруських силовиків є компромат.

За даними журналістів, у Білорусі збирають компромат на всіх, хто збирається зайняти пост, і навіть цивільні посади.

У фільмі розповідається, що Віктору Лукашенку належить фірма "beCloud" – монополіст на ринку надання зв'язку 4G і 5G.

Також журналісти розповідають про контрабанду сигарет до Європи, до якої нібито також причетні близькі до Лукашенка люди. У зв'язку з цим згадується бізнесмен Павло Топузідіс.

Рубрика:
Світ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: