Лукашенко поскаржився Путіну на авіаблокаду

Самопроголошений президент Білорусі Олександр Лукашенко зустрівся з очільником Росії Володимиром Путіним. Під час розмови білоруський лідер пожалівся главі Кремля на авіаційну блокаду.

Про це пише 24 канал, який посилається на низку російських ЗМІ.

Лукашенко подякував Путіну за підтримку в "розмові" з Заходом.

Самообраний глава Білорусі назвав те, що відбувається "гидотою" і намаганням розхитати ситуацію до тієї, яка була в серпні 2020 року.

"Зрозуміло, що від нас хочуть наші західні друзі, тут немає що обговорювати. Немає тих висот, яких не брали більшовики. Візьмемо і ми", – сказав Лукашенко.

Також він наголосив на тому, що є охочі, які нібито хочуть підкинути проблем для Білорусі. Також Лукашенко пообіцяв Путіну показати документи, аби той зрозумів, що наразі відбувається у країні.

Лукашенко зазначив, що у 2020 році авіакомпанія "Белавія" в період жорсткого локдауну в багатьох країнах світу через пандемію COVID-19 на прохання європейських лідерів допомагала з евакуацією громадян Європейського Союзу.

Він заявив, що тоді Європа була вдячна Білорусі, а до ситуації з примусовою посадкою літака Ryanair "Белавія" не має жодного відношення.

"Чужий літак. Дорікають військовим, що ми його посадили. "Белавія" до чого? "Замочили" на всю котушку. І якби не ви в цей період… Я дивлюсь, москвичі, Москва відмовляє – летіть навколо Білорусі, не приймають літаки в Москві. Одразу відчули", – сказав Лукашенко.

Нагадаємо, 28 травня ЗМІ опублікували інформацію про те, що з 29 травня Україна закриє повітряний простір для білоруських авіаліній.

З 26 травня Україна вже припинила авіасполучення з Білоруссю. Українським літакам та авіакомпаніям забороняється виконувати польоти в повітряному просторі Білорусі. Держприкордонслужбі доручили припинити оформлення пасажирів, які прямують із Білорусі або в Білорусь у митних пунктах аеропортів.

Так в уряді відреагували на затримання в Мінську співзасновника опозиційних білоруських Telegram-каналів Романа Протасевича.

Як повідомляла Рубрика, сьогодні стало відомо, що заборону на польоти у своєму повітряному просторі літакам білоруських авіаперевізників ввів уряд Естонії.

Раніше польоти "Белавіа" до себе вже заборонили Латвія, Швеція, Велика Британія, Франція, Чехія, Словаччина, Польща та Фінляндія.

Свіжі дописи

  • Новини

У Києві презентували сервіс онлайн-запису до шкіл та учнівський е-квиток: навіщо це рішення

У столиці презентували електронний учнівський квиток та сервіс онлайн-запису до навчальних закладів. Про це пише… Читати більше

Thursday May 2nd, 2024
  • Новини

Після удару 30 квітня на аеродромі в Джанкої зникли два російські радари

Після удару по аеродрому в Джанкої, що відбувся в ніч на 30 квітня, зі своїх… Читати більше

Thursday May 2nd, 2024
  • Новини

Рішення для відбудови: Чернігівщина отримає €400 тисяч від Франції на відновлення районної лікарні та університету

Чернігівська область отримає 400 тисяч євро французької допомоги на відновлення центральної районної лікарні та Національного… Читати більше

Thursday May 2nd, 2024
  • Новини

Президент вважає, що путін спробує зірвати Саміт миру

Російський лідер країни-агресорки володимир путін буде намагатися зірвати роботу Саміту миру, який у середині червня… Читати більше

Thursday May 2nd, 2024
  • Новини

Рішення для відбудови: за гроші USAID в Україні збудували лоцманське судно

Агентство Сполучених Штатів Америки з міжнародного розвитку USAID профінансувало будівництво в Україні нового лоцманського судна,… Читати більше

Thursday May 2nd, 2024
  • Новини

Українські сіянці в ЄС: Парламент ухвалив закон про лісові репродуктивні ресурси 

Верховна Рада ухвалила закон про лісові репродуктивні ресурси, який дозволить сертифікувати нашу продукцію за європейськими стандартами. Завдяки… Читати більше

Thursday May 2nd, 2024

Цей сайт використовує Cookies.