fbpx
Сьогодні
22:14 28 Тра 2021

Лукашенко поскаржився Путіну на авіаблокаду

Самопроголошений президент Білорусі Олександр Лукашенко зустрівся з очільником Росії Володимиром Путіним. Під час розмови білоруський лідер пожалівся главі Кремля на авіаційну блокаду.

Про це пише 24 канал, який посилається на низку російських ЗМІ.

Лукашенко подякував Путіну за підтримку в "розмові" з Заходом.

Самообраний глава Білорусі назвав те, що відбувається "гидотою" і намаганням розхитати ситуацію до тієї, яка була в серпні 2020 року.

"Зрозуміло, що від нас хочуть наші західні друзі, тут немає що обговорювати. Немає тих висот, яких не брали більшовики. Візьмемо і ми", – сказав Лукашенко.

Також він наголосив на тому, що є охочі, які нібито хочуть підкинути проблем для Білорусі. Також Лукашенко пообіцяв Путіну показати документи, аби той зрозумів, що наразі відбувається у країні.

Лукашенко зазначив, що у 2020 році авіакомпанія "Белавія" в період жорсткого локдауну в багатьох країнах світу через пандемію COVID-19 на прохання європейських лідерів допомагала з евакуацією громадян Європейського Союзу.

Він заявив, що тоді Європа була вдячна Білорусі, а до ситуації з примусовою посадкою літака Ryanair "Белавія" не має жодного відношення.

"Чужий літак. Дорікають військовим, що ми його посадили. "Белавія" до чого? "Замочили" на всю котушку. І якби не ви в цей період… Я дивлюсь, москвичі, Москва відмовляє – летіть навколо Білорусі, не приймають літаки в Москві. Одразу відчули", – сказав Лукашенко.

Нагадаємо, 28 травня ЗМІ опублікували інформацію про те, що з 29 травня Україна закриє повітряний простір для білоруських авіаліній.

З 26 травня Україна вже припинила авіасполучення з Білоруссю. Українським літакам та авіакомпаніям забороняється виконувати польоти в повітряному просторі Білорусі. Держприкордонслужбі доручили припинити оформлення пасажирів, які прямують із Білорусі або в Білорусь у митних пунктах аеропортів.

Так в уряді відреагували на затримання в Мінську співзасновника опозиційних білоруських Telegram-каналів Романа Протасевича.

Як повідомляла Рубрика, сьогодні стало відомо, що заборону на польоти у своєму повітряному просторі літакам білоруських авіаперевізників ввів уряд Естонії.

Раніше польоти "Белавіа" до себе вже заборонили Латвія, Швеція, Велика Британія, Франція, Чехія, Словаччина, Польща та Фінляндія.

Рубрика:
Політика Світ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: