fbpx
Сьогодні
18:24 28 Тра 2021

День Києва 2021: які заходи заплановані в столиці

29-30 травня традиційно відбудеться два свята: День столиці та День Києва.

Як повідомили у КМДА, загалом у святковій програмі понад 150 заходів, близько 50 з них – спортивні змагання та турніри.

29 травня

  • 10:00 – відбудеться вернісаж "Старий Київ у поштівках" у Національному історико-архітектурному музеї "Київська фортеця".
  • 12:00 – розпочнеться святкова культурно-мистецька програма у Будинку культури "Конча-Заспа".
  • 16:30 урочисто відкриється 50-ий ювілейний Київський міжнародний кінофестиваль "Молодість", який протягом тижня, до 6 червня, продемонструє до 200 кінокартин.

30 травня

  • 08:00 – уже традиційно розпочнуть вітрильну регату, присвячену Дню Києва, – на Київському річковому вокзалі біля причалу № 6.
  • 09:00 – на Майдані Незалежності стартують учасники традиційного 28-го спортивного благодійного "Пробігу під каштанами". Долучитися до них офлайн можуть й усі охочі – завдяки мобільному додатку Strava. У КМДА наголосили, що за маршрутом "Пробігу під каштанами" 30 травня у центрі заборонять рух транспорту.
  • Із 11:00 до 14:00 – на території заповідника "Софія Київська" проведуть Всеукраїнські змагання зі спортивного орієнтування "Кубок столиці". Такі події проводяться у великих європейських містах і дають можливість не лише продемонструвати рівень своєї майстерності, а й побачити унікальні туристичні локації.

Крім того, 29-30 травня на Співочому полі відбудеться комерційний захід Kyiv fan fest, на якому виступатимуть зірки української музики.

Формат проведення масових заходів адаптовано до чинних карантинних вимог. Міська влада закликала киян і гостей міста святкувати відповідально та нагадала чинний перелік карантинних обмежень.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: