fbpx
Сьогодні
20:12 28 Тра 2021

Арестович назвав умову, аби перенести засідання ТКГ з Мінська

спікер української делегації в ТКГ Олексій Арестович

Глава української делегації в Тристоронній контактній групі Леонід Кравчук веде неформальні переговори з ОБСЄ щодо проведення переговорів щодо Донбасу в іншій країні замість Білорусі. Проте свою згоду на зміну місця переговорів має дати Росія.

Про це в ефірі телеканалу "Україна 24" заявив радник керівника Офісу президента, радник української делегації у ТКГ Олексій Арестович.

"Кравчук заявив політичну позицію. З його точки зору, Білорусь важкувато вважати нейтральною при нинішньому режимі Лукашенка, а саме це є головною умовою, щоб надавати нейтральний майданчик для сторін, які конфліктують. Якщо країна схиляється до однієї зі сторін конфлікту, то чи варто там проводити – питання. Кравчук на нього відповів однозначно: ні, не можна. Але ми переходимо в практичну площину. Дуже багато часу ковідні обмеження – скільки вони ще триватимуть, 1-1,5 року. Тобто всерйоз ніхто офіційно не консультується на цю тему. Є неформальні перемовини Кравчука з представниками ОБСЄ", – сказав він.

Арестович зауважив, що і в ОБСЄ готується ротація людей, які займаються Україною, зокрема голови ОБСЄ найближчим часом.

"Тому це питання, якщо воно дійде до фактичної площини, будуть зняті ковідні обмеження, знову почнуться очні зустрічі, вирішувати буде інше керівництво ОБСЄ. І тоді напевно МЗС надійшле відповідного листа, ми вступимо у перемовини. Але треба розуміти, що згоду має дати російська сторона. А чи вона дасть – це велике питання", – додав радник української делегації у ТКГ.

Рубрика:
Політика

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: