fbpx
Сьогодні
08:07 28 Тра 2021

Журналісти Bihus.Info звинуватили у брехні адвоката Порошенка

Журналісти проекту Bihus.Info заявили, що адвокат п'ятого президента України Петра Порошенка Ілля Новіков збрехав, повідомивши, що до лідера Європейської солідарності не зверталися за коментарем перед сюжетом про українську частину нафтопродуктопроводу Самара — Західний напрямок.

«На жаль, редакція Наші гроші не зверталася перед тим, як випустити ці матеріали, ні до Петра Порошенка, ні до його представників, ні в офіс партії Європейська Солідарність», — заявив Новіков.

Журналісти Bihus.Info нагадали, що в самому сюжеті був коментар Петра Порошенка, який він дав 20 травня 2021 року. Також п'ятий президент погодився на розгорнуте інтерв'ю.

Редакція звернулася до пресслужби партії Європейська солідарність, направивши список питань і деталі розмови, але станом на 26 травня так і не отримала відповіді.

порошенко адвокат збрехав

24 травня видання Bihus.Info опублікувало другу частину розслідування, в якій аналізують записи розмов народного депутата від ОПЗЖ Віктора Медведчука. Записи стосуються української частини нафтопродуктопроводу Самара — Західний напрямок.

За даними видання, Віктор Медведчук вів переговори щодо «труби» в лютому 2015 року, в основному — з керівником Транснафти Миколою Токаревим.

Bihus.Info вважає, що «головним», якого Медведчук часто згадував у своїх переговорах, є п'ятий президент Петро Порошенко.

Головний редактор видання Наші гроші Юрій Ніколов розповів журналістам, що Росія, яка знову заволоділа «трубою», нібито збиралася передати її в обмін на завод в окупованому Криму. Можливо, йшлося про Севастопольський морський завод, який належав структурам Порошенка. За інформацією Bihus.Info, в червні 2015-го Медведчук і заступник голови адміністрації президента РФ Дмитро Козак обговорювали обмін «заводу на трубу».

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: