fbpx
Сьогодні
12:43 27 Тра 2021

Суд закрив справу щодо конфлікту інтересів та незадекларованої дачі Тупицького

Голосіївський райсуд Києва закрив провадження у справі про притягнення до адміністративної відповідальності ексголови Конституційного Суду України Олександра Тупицького.

Відповідне рішення ухвалили на засіданні 27 травня, передає Рубрика.

Суд розглянув справу щодо двох адмінпротоколів про конфлікт інтересів під час розгляду справи КСУ та незадекларовану дачу в анексованому Криму. Вирішив, що у діях Тупицького відсутнє правопорушення.

Нагадаємо, що ці адмінпротоколи Національне агентство з питань протидії корупції (НАЗК) склало на ексголову КСУ у лютому 2021 року та скерувало їх до суду.

Конфлікт інтересів стосувався рішення, коли Конституційний Суд скасував низку антикорупційних статей. У НАЗК і прокуратурі переконані, що у Тупицького був конфлікт, бо його декларації також перевіряли.

Тупицький же запевняє, що просив про самовідвід, щоб не було конфлікту інтересів, але на засіданні УСУ її відхили. А щодо ділянки в окупованому Криму, то каже, що не вказав її у декларації, бо цей правочин (купівля) на окупованих територіях є нікчемним.

Зазначимо, що ще жовтні 2020 року НАЗК направило Тупицькому запит із проханням пояснити, чому він не вказав у декларації свою ділянку в Криму, отриману ним за законодавством держави-окупанта.

Також у НАЗК наголошували, що закон про КСУ забороняє суддям брати участь в ухваленні рішень, у яких є конфлікт інтересів. Тобто навіть заява про самовідвід не може бути підставою для участі в ухваленні рішення.

Зазначимо, що раніше цей же суд закрив аналогічні справи про конфлікт інтересів щодо двох інших судді КСУ Ігоря Сліденка та Ірини Загородньої.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: