fbpx
Сьогодні
12:19 27 Тра 2021

В Україну для приватної компанії завезли 500 доз вакцини Johnson & Johnson

Міністерство охорони здоров'я дозволило ввезти до України 500 доз вакцини від коронавірусу Janssen виробництва компанії Johnson & Johnson для вакцинації працівників компанії зі США.

Про це повідомили у пресслужбі МОЗ, передає "Укрінформ".

"Вакцина виробництва Johnson&Johnson ще не зареєстрована в Україні. 500 доз цієї вакцини було завезено на територію нашої держави згідно з затвердженим порядком ввезення незареєстрованих лікарських засобів, стандартних зразків, реагентів виключно для вакцинації працівників приватної компанії, яка оплатила її вартість, організувала доставку та забезпечила дотримання температурного режиму. Співробітники компанії працюють на Алясці у сфері рибальства, тож вакцинація сертифікованою в США вакциною є вимогою в'їзду на територію Сполучених штатів Америки", – зазначили у МОЗ.

У міністерстві підкреслюють, що приватна компанія надала МОЗ всі необхідні документи, які визначені порядком. 14 травня МОЗ видало наказ про дозвіл ввезення на територію України вакцини Johnson&Johnson для подальшої вакцинації працівників компанії.

За даними МОЗ, станом на ранок 27 травня щеплення вакциною Janssen отримало 224 українця.

Рубрика:
Здоров'я

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: