fbpx
Сьогодні
14:58 27 Тра 2021

Україна повідомила про підозру раднику міністра оборони Росії

English version here

Раднику міністра оборони Російської Федерації повідомлено про підозру за фактом блокування військової частини Військово-морських сил Збройних сил України під час окупації Криму.

Про це повідомляє пресслужба Офісу генерального прокурора, передає Рубрика.

«Прокурорами Департаменту нагляду у кримінальних провадженнях щодо злочинів, вчинених в умовах збройного конфлікту, Офісу генерального прокурора повідомлено про підозру генерал-полковнику Збройних сил РФ, який наразі обіймає посаду радника міністра оборони РФ, за фактами пособництва у вчиненні умисних дій з метою зміни меж території та державного кордону України, підбурювання до вчинення державної зради, пособництва у веденні агресивної війни (ч. 5 ст. 27, ч. 3 ст. 110, ч. 4 ст. 27, ч. 1 ст. 111, ч. 5 ст. 27, ч. 2 ст. 28, ч. 2 ст. 437 Кримінального кодексу України)», – ідеться в повідомленні.

За даними слідства, у лютому-березні 2014 року підозрюваний здійснював командування Південним військовим округом ЗС РФ та організував оточення бронетранспортерами і блокування військової частини А2272 1-го батальйону морської піхоти Військово-морських сил Збройних сил України – одного з найбільш боєздатних військових підрозділів, спроможних дати відсіч збройній агресії.

Окрім того, встановлено, що генерал-полковник ЗС РФ, погрожуючи застосуванням військовослужбовцями ЗС РФ фізичного насильства та зброї, підбурював офіцерів 1-го батальйону морської піхоти ВМС ЗСУ і управління берегової та територіальної оборони до вчинення державної зради – переходу на бік ворога під час збройного конфлікту.

Прокурори Офісу генпрокурора та слідчі Головного слідчого управління Служби безпеки України продовжують збір доказів причетності представників влади та службових осіб ЗС РФ до розв'язання і ведення агресивної війни проти України, а також вчинення інших злочинів, що призвели до окупації території Криму.

Досудове розслідування триває.

Рубрика:
Події Світ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: