fbpx
Сьогодні
17:31 27 Тра 2021

Рада може визнати режим Лукашенка загрозою міжнародній безпеці, — постанова

Нардепи зареєстрували у Верховній Раді проєкт постанови, у якій пропонують закликати світових лідерів визнати режим Олександра Лукашенка загрозою міжнародній безпеці.

Про це свідчать дані на сайті парламенту.

На сайті ВР з'явився текст документу, яким пропонують закликати світових лідерів визнати режим Олександра Лукашенка загрозою міжнародній безпеці

Так, проєкт постанови передбачає звернення до ООН, Єврокомісії, Європарламенту, Парламентських асамблей Ради Європи, ОБСЄ та НАТО, урядів і парламентів держав світу про визнання режиму Лукашенка у Білорусі таким, що становить загрозу міжнародній безпеці.

"Верховна рада засуджує дії влади республіки Білорусь щодо примусової посадки літака компанії Ryanair та затримання опозиціонера Романа Протасевича", – йдеться у документі.

Політики планують закликати світову спільноту засудити дії білоруської влади та "визнати режим Лукашенка у республіці Білорусь таким, що становить загрозу міжнародній безпеці".

"Сприяти невідкладному проведенню міжнародного розслідування інциденту щодо примусової посадки пасажирського літака компанії Ryanair 23 травня 2021 року у Мінську; висловити вимоги до влади республіки Білорусь щодо припинення незаконного переслідування опозиції, журналістів, негайного звільнення Романа Протасевича та інших політичних в'язнів", – йдеться в повідомленні.

Також постановою пропонують посилити тиск на Білорусь, у тому числі шляхом запровадження санкцій проти діячів режиму Лукашенка.

Нагадаємо, що у Мінську літак авіакомпанії Ryanair, який здійснював рейс з Афін до Вільнюса, приземлився в національному аеропорту "Мінськ" – пілоти подали аварійний сигнал, бо отримали повідомлення про бомбу на борту.

До летовища прибула саперна служба, однак вибухових пристроїв не виявила.

У цей момент відбувся арешт опозиційного журналіста Романа Протасевича.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: