fbpx
Сьогодні
11:25 27 Тра 2021

ЗМІ назвали ймовірне місце зустрічі Байдена та Путіна

Ймовірним місцем зустрічі президентів США й Росії Джо Байдена та Володимира Путіна 16 червня є готель InterContinental у Женеві.

Про це повідомляють швейцарські видання Le Temps і SRF із посиланням на джерела.

ЗМІ вказують, що вибір InterContinental логічний, оскільки готель розташований поруч з офісами міжнародних організацій. Крім того, забронювати номери на період 15-16 червня через сайт готелю вже не можна — повідомляється, що вільних уже немає.

Цей готель і раніше приймав зустрічі високого рівня, нагадують ЗМІ.

У 1985 році там вели перемовини про ядерне роззброєння генсек ЦК КПРС Михайло Горбачов і тодішній президент США Рональд Рейган.

А у 2009 році очільники зовнішньополітичних відомств США й Росії Гіларі Клінтон і Сергій Лавров домовлялися про «перезавантаження» відносин між країнами. Відомою ця зустріч стала через кнопку, подаровану Клінтон Лаврову, де російською було написано "перегрузка".

За даними Le Temps, 26 травня вже нібито відбулися "перші зустрічі між женевською протокольною службою та МЗС Швейцарії щодо цього саміту". При цьому видання наголошує, що інформація про місце зустрічі Байдена й Путіна наразі непідтверджена.

А проте, міська влада Женеви вже говорить, що саміт повертає місту "те, що воно втратило через пандемію — свою міжнародну роль". І сподівається, що це допоможе в майбутньому привабити більше туристів.

Як повідомляла Рубрика, 24 травня глава пресслужби Білого дому Джен Псакі сказала, що  у Вашингтоні поки не готові назвати місце і час зустрічі Байдена і Путіна.

Однак вже 25 травня Білий дім і Кремль офіційно підтвердили, що зустріч лідерів США й РФ відбудеться в Женеві 16 червня.

Американська сторона зазначає, що Байден і Путін "обговорять повний спектр нагальних питань у прагненні відновити передбачуваність і стабільність американсько-російських відносин".

У Кремлі додають, що на саміті обговорюватимуть актуальні питання міжнародного порядку денного, зокрема боротьбу з пандемію коронавірусу й урегулювання регіональних конфліктів.

Рубрика:
Світ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: