fbpx
Сьогодні
16:10 27 Тра 2021

Відома лікарка Голубовська попередила про групу коронавірусів, які загрожують всесвітньою катастрофою

Фото: Новини. LIVE

Відомий лікар-інфекціоніст Ольга Голубовська пояснила, чим небезпечний індійський штам коронавіруса, і що може вберегти українців від масових людських втрат в майбутньому.

Про це вона говорила у програмі "Люди великого міста" на телеканалі KYIV.LIVE.

"Зараз ми бачимо спад захворюваності, і досить серйозний: хворих набагато менше, але кількість смертей залишається досить високою – понад 200 на день, – розповіла в ефірі KYIV.LIVE Ольга Голубовська. – Це не по 500 смертей, як було, але важкувато. Так завжди у "хвості" епідемії – реанімації забиті важкими хворими. На сьогоднішній день Центр з контролю і профілактики захворювань США (СDС) виділяє три групи штамів коронавіруса. Перша – дикий штам, який, як вони кажуть, представляє інтерес. Він мутує. Друга група коронавірусів , які "представляють заклопотаність" – британський штам, бразильський і його різновиди, а також південноафриканський. Індійський штам ще вивчається, його до списку тих, що "викликають заклопотаність", не внесли. Відомо лише, що він легше передається, як і британський. Якщо він прийде, а імунітету не існуватиме, то все буде серйозно. І третя група коронавірусів – яких ще немає, але вони описані. Якщо вони з'являться, то це буде вселенська катастрофа, тому що вони уникають антитіл і нашого лікування в тому числі. Я думаю, що буде зростання захворюваності. Один з варіантів – середина літа, другий – осінь. Якщо не з'явиться якась нова мутація ".

Для того, щоб підготуватися до ситуації, на думку Ольги Голубовської, необхідно прибрати децентралізацію системи біологічної безпеки, повернувши організацію, подібну СЕС: "Все, що б ми зараз з вами не говорили – не реалізується, якщо не буде людей, які розуміють, про що йдеться. у СЕС хабарі брали одні люди, а в осередках працювали інші. Так ви приберіть цю корупційну складову, але залиште систему біобезпеки! А у нас законопроект свого часу зробили, за яким наша з вами біобезпека віддана на відкуп місцевій владі. Це все одно, що СБУ децентралізувати. Наші системи були розраховані на швидке і масове надання медичної допомоги. І, як виявилося, щоб вижити, не потрібно дуже красивих лікарень. Потрібні ліжко, кисень, грамотний лікар і медсестра ".

А ось локдауни, на думку Ольги Голубовської, нас не врятують: "Наприклад, карантин. Він повинен був бути жорстким і вводитися на самому початку епідемії. У розпал її це безглуздо. Природно, йдуть хвилі – підйоми і спади захворюваності природним шляхом. На цьому можна спекулювати. А на самому початку розповсюджуваність захворювання можна перервати".

Рубрика:
Здоров'я

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: