fbpx
Сьогодні
15:17 27 Тра 2021

Милованов викликав на дебати Бутусова, котрий звинуватив його у хабарництві

Радник голови ОП та президент Київської школи економіки Тимофій Милованов викликав на дебати журналіста Юрія Бутусова, котрий звинуватив його у хабарництві через історію з тим, що "дочка" Укроборонпрому замовила у КШЕ дослідження на 1,68 млн за день до призначення Милованова в концерн.

Про це Милованов і Бутусов написали у Facebook, передає ЕП.

Історія з дебатами почалась з того, що Бутусов написав, що "школа Милованова отримала хабар в 1,68 мільйона гривень від Укроборонпрому в день призначення Милованова членом Наглядової ради Укроборонпрому".

"Відкритий корупційний злочин і конфлікт інтересів для НАБУ, особливо обурливе через те, що директор Київської школи економіки Тимофій Милованов і директор Укроборонпрому Юрій Гусєв сміють виправдовувати цю аферу", – написав журналіст.

Він звернув увагу, що торги провели 20 травня – "конкурентів на торгах не було, а закупівлю провели в одного учасника", а вже 21 травня Милованова указом президента ввели в наглядову раду концерну.

Милованов на це відповів, що Бутусов безпідставно звинуватив його у хабарі.

Милованов у коментарях до свого посту у Facebook додав, що ситуація з "Укроборонопром" не є корупцією.

"Чи є це корупцією? Ні. Чи є контракт з УОП? Так. Але це і так відомо з публічної інформації", – зазначив він.

"Юрій Бутусов звинуватив мене в хабарі в 1,68 млн грн. Безпідставно. В старі часи за це викликали на дуель і стрілялись. Сьогодні часи вегетаріанські і тому я викликаю Бутусова на інтелектуальну дуель – дебати (за правилами, дзеркальними до правил дуелей 19-го сторіччя).

Якщо виграє Бутусов, ми разом ідемо в НАБУ. Він пише заяву, а я даю свідчення. Якщо хабаря немає і Бутусов програє дуель (а я впевнений, що так і буде, бо правда за мною), то Бутусов на камери віджимається від полу (чисто без малювання) 20 разів і голосно говорить "Я крикуха і еропка", – написав він.

Після цього голова Центру протидії корупції Віталій Шабунін запропонував провести дебати політичної команди Офісу президента проти представників громадянського суспільства – зокрема, щоб він дебатував із заступником голови ОП Татаровим, підозрюваним у корупції.

Згодом Бутусов написав, що колишні заступники генпрокурора Давид Сакварелідзе, Віктор Трепак і колишній керівник САП Назар Холодницький "погодились виступити у якості секундантів у дебатах".

Милованов же написав у Facebook, що попросив бути секундантом колишнього топ-менеджера Нафтогазу Андрія Фаворова.

На питання про можливу подачу в суд за наклеп Милованов відповів: "Для тих, хто каже, що я маю подати в суд за наклеп: Ви праві. Це теж буде, далі".

Пізніше Милованов додав, що секунданти Андрій Фаворов (від нього) та Назар Холодницький (від Бутусова) "переписуються".

"Фаворов запропонував наступний формат: відео трансляція, українська мова, кожна сторона має 5 хв на вступне слово, потім 3 хв на відповідь (rebuttal), потім 1 хв кожному на питання і 3 хв кожному на відповідь. Фаворов запропонував ведучого", – додав він.

Також Милованов попросив усі ЗМІ та інші організації, зацікавлені в наданні майданчику, звертатись до Фаворова.

Водночас на сайті "Укроборонпрому" 26 травня вийшла заява, у якій йдеться, що "Спецтехноекспорт" замовив дослідження у Київської школи економіки ще у січні цього року.

"Напередодні у ЗМІ з'явилася інформація, що Укроборонпром замовив у Київської школи економіки дослідження за день до призначення її керівника Тимофія Милованова до наглядової ради концерну. Ця інформація є маніпулятивною та не відповідає дійсності.

Зазначається, що рішенням від 26 січня 2021 року "Спецтехноекспорту" доручили розпочати перемовини з КШЕ на предмет можливості такого дослідження.

"Запит Укроборонпрому на економетричний аналіз до КШЕ зумовлений потребою вивчення стратегічних напрямків розвитку галузі, забезпечення збільшення продажів на міжнародних ринках з урахуванням поточних обмежень та можливостей оборонної галузі, а також проведення всебічного аналізу економічних моделей її розвитку.

Договірні відносини з КШЕ, яким передувала кількамісячна підготовка, Спецтехноекспорт оформив 20 травня", – додали в "Укроборонпромі".

"Дослідження передує розробці корпоративної стратегії та направлене на те, щоб чітко визначити сфери спрямування розвитку та узгодити економічний компонент з потребами сектору національної безпеки та оборони", – заявив перший заступник генерального директора концерну Роман Бондар.

Крім цього, 24 травня на сайті KШE вийшов прес-реліз щодо призначення Милованова у наглядову раду Укроборонпрому.

"Моїми завданнями у наглядовій раді Укроборонпрому будуть забезпечення переговорних процесів і посилення стратегічного напрямку УОП, особливо з точки зору економіки. Пишаюся можливістю бути наступником Володимира Павловича Горбуліна на цій важливій позиції. Шкодую лише, що не зможу більше долучитись від KSE до спільних проєктів KSE і Укроборонпрому, які ми розпочали цього року.

Вони стосуються аналітичного напрямку – експерти KSE готують дослідження і репорти щодо різних сфер оборонної галузі України. Тепер працюватиму в іншій якості – представлятиму інтереси Укроборонпрому. Впевнений, колеги в KSE впораються якнайкраще без мого прямого залучення", – йдеться у заяві Милованова.

КШЕ додає, що нове призначення Милованова не вплине на виконання обов'язків президента школи, які залишаються пріоритетними.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: