fbpx
Сьогодні
16:24 26 Тра 2021

Запуск ринку землі: в Держгеокадастрі розкрили деталі

Начальник управління Держгеокадастру Олексій Пінчук прокоментував запуск вільного ринку землі в Україні, запланований на 1 липня.

Про це пише "Україна 24".

На запитання, за рахунок чого може зрости вартість земельних ділянок після запуску ринку землі, Пінчук відповів:

"По-перше, завдяки ініціативі Держгеокадастру про заміщення нормативно-грошової та експертної оцінки, яка є зараз при формуванні ціни на земельну ділянку, на масову оцінку, яку по-іншому можна назвати ринковою. Тобто формування ціни на земельну ділянку буде відбуватися як зазвичай на ринку".

За його словами, ціна земельних ділянок у різних регіонах буде відрізнятися залежно від якості грунту, природної зони, площі, місця розташування.

Коментуючи готовність Держгеокадастру до земельної реформи, Пінчук зазначив:

"Загалом триває інвентаризація державних земель. Держгеокадастр відповідає саме за неї, ми завершуємо інвентаризувати державні землі. Що стосується приватних земель, то їх мають вносити в державну кадастрову систему власники таких земельних ділянок. Це саме стосується і комунальних земель".

Також він відповів на питання, чи можна продати приватну землю, не вносячи в Держгеокадастр:

"Ділянка не вважається зареєстрованою, поки вона не внесена до Державного земельного кадастру. Тому треба буде зареєструвати, по-перше, спочатку ділянку, по-друге, право власності на таку ділянку, і тільки потім його можна реалізовувати шляхом оренди або продажу".

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: