fbpx
Сьогодні
12:28 26 Тра 2021

В Україні заборонили імпорт електроенергії з Білорусі та Росії

English version here

Фото Reuters

Нацкомісія з енергетики та тарифів на засіданні 26 травня ухвалила заборону на імпорт електроенергії з Білорусі та Російської Федерації до 1 жовтня 2021 року.

Про це відомо з запису засідання НКРЕКП, передає ЕП.

Голова НКРЕКП Валерій Тарасюк наголосив на тому, що регулятор не є політичним органом, а відтак керується у своїх рішеннях виключно балансом інтересів держави, споживачів та ліцензіатів.

"Ми також думаємо про споживачів, і що, теоретично, припинення імпорту як ринкового механізму може призводити до зловживань і маніпуляцій на ринку. А з технічної точки зору разом з "Укренерго" і Міненергетики ми дійшли думки, що маємо спільно моніторити стан підготовки до осінньо-зимового періоду, стан накопичення вугілля. І, як бачимо на прикладі цієї зими, то імпорт був необхідний", – прокоментував він рішення Комісії.

Проте Тарасюк наголосив, що рішення НКРЕКП 26 травня не означає, що заборону не продовжать після 1 жовтня, проте на сьогодні регулятор готовий його ухвалити лише до початку осінньо-зимового періоду. А до того моменту разом з оператором та Міненерго здійснюватиметься спільний моніторинг.

Як повідомляла Рубрика,  18 травня новий міністр енергетики Герман Галущенко направив звернення до НКРЕКП щодо обмеження імпорту електроенергії з держав, які не є членами Енергетичного Співтовариства, тобто з Росії та Білорусі.

Раніше нардеп Наливайченко заявив, що імпорт електроенергії з Росії та Білорусі суперечить і національним інтересам, і інтересам безпеки.

Рубрика:
Економіка

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: