Новини

“Поки гра не завершилась”: Кулеба прокоментував рішення США щодо “Північного потоку-2”

Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба висловився про скасування Сполученими Штатами Америки санкцій проти "Північного потоку-2". Мова про рішення Вашингтону призупинити санкції проти оператора газопроводу Nord Stream 2 AG.

Про це йшлося на брифінгу в МЗС.

За словами Кулеби, поки що рано говорити про перемогу Росії, оскільки будівництво російського газопроводу ще не завершено.

"Ніщо не завершене, поки воно не завершене на 100%, і, до речі, я про це казав під час нашої зустрічі держсекретарю Блінкену. І друге: ніщо не програно, поки гра не завершилася", – сказав він.

Однак, як визнав міністр, після скасування американських санкцій Росії стало простіше завершити будівництво "Північного потоку-2".

"Але моє правило в житті – завжди боротись до кінця за національні інтереси України. До тих пір, поки газ не потік по "Північному потоку-2″, ми будемо боротись за захист наших інтересів", – наголосив Кулеба.

Як повідомляла Рубрика, 18 травня у ЗМІ з'явилась інформація, що адміністрація президента Сполучених Штатів (США) Джо Байдена має намір відмовитися від санкцій проти керівництва компанії, відповідальної за будівництво російського газопроводу "Північний потік-2". Зокрема, проти глави компанії Nord Stream 2 AG Матіаса Варніга.

19 травня у Німеччині підтвердили, що США планують відмовитися він санкцій проти глави компанії Маттіаса Варнінга та газопроводу "Північний потік-2".

20 травня канцлерка Німеччини Ангела Меркель заявила, що Байден "тепер трохи наблизився до нас у зв'язку з конфліктом навколо "Північного потоку-2″, щодо якого ми маємо різні погляди".

21 травня Верховна Рада ухвалила постанову про Звернення до Конгресу США щодо активізації зусиль зі зміцнення енергетичної безпеки України та Європи шляхом загального запровадження санкцій щодо будівництва газопроводу "Північний потік-2".

У заяві зазначається, що мета будівництва газопроводу – обійти територію України, створити механізм тиску на державу та країни всієї Центрально-Східної Європи, підірвати трансатлантичну єдність, розділити Європу та посилити залежність інших країн ЄС від поставок російського газу.

Згодом США включили у список санкцій низку російських суден та компанії, що пов'язані з реалізацією проєкту "Північний потік-2".

Свіжі дописи

  • Новини

Усі розвідки партнерів поінформовані про загрози й перспективи, які є зараз, – Зеленський

Президент України Володимир Зеленський у вечірньому відеозверненні наголосив, що всі розвідки країн-партнерів поінформовані про наявні загрози… Читати більше

Monday April 29th, 2024
  • Новини

Рішення для перемоги: в Україні формують добровольчий жіночий підрозділ управління БПЛА

В Україні виникла ініціатива із формування добровольчого жіночого підрозділу, що займатиметься безпілотниками у тісній інтеграції… Читати більше

Monday April 29th, 2024
  • Новини

Зеленський провів Ставку: заслухав доповіді по фронту та про перемовини щодо звільнення полонених

Президент України Володимир Зеленський сьогодні, 29 квітня, провів засідання Ставки верховного головнокомандувача. Під час засідання… Читати більше

Monday April 29th, 2024
  • Новини

Шмигаль провів розмову з новим Прем’єр-міністром Ірландії: обговорили ракетні атаки та конфіскацію активів рф

Прем’єр-міністр України Денис Шмигаль провів розмову з новим Тішоком (Прем’єр-міністром) Республіки Ірландія Саймоном Гаррісом. Про… Читати більше

Monday April 29th, 2024
  • Новини

У Литві вважають, що про питання повернення українців призовного віку з-за кордону мають обговорюватися на рівні ЄС

Прем’єр-міністерка Литви Інґріда Шимоніте вважає, що деякі питання повернення українців призовного віку в Україну мають… Читати більше

Monday April 29th, 2024
  • Новини

Ракетний удар по Одесі: четверо загиблих, 28 поранених

Кількість загиблих унаслідок ракетного удару по Одесі збільшилась до чотирьох. Також відомо про 28 поранених,… Читати більше

Monday April 29th, 2024

Цей сайт використовує Cookies.