fbpx
Сьогодні
18:55 26 Тра 2021

"Поки гра не завершилась": Кулеба прокоментував рішення США щодо "Північного потоку-2"

Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба висловився про скасування Сполученими Штатами Америки санкцій проти "Північного потоку-2". Мова про рішення Вашингтону призупинити санкції проти оператора газопроводу Nord Stream 2 AG.

Про це йшлося на брифінгу в МЗС.

За словами Кулеби, поки що рано говорити про перемогу Росії, оскільки будівництво російського газопроводу ще не завершено.

"Ніщо не завершене, поки воно не завершене на 100%, і, до речі, я про це казав під час нашої зустрічі держсекретарю Блінкену. І друге: ніщо не програно, поки гра не завершилася", – сказав він.

Однак, як визнав міністр, після скасування американських санкцій Росії стало простіше завершити будівництво "Північного потоку-2".

"Але моє правило в житті – завжди боротись до кінця за національні інтереси України. До тих пір, поки газ не потік по "Північному потоку-2″, ми будемо боротись за захист наших інтересів", – наголосив Кулеба.

Як повідомляла Рубрика, 18 травня у ЗМІ з'явилась інформація, що адміністрація президента Сполучених Штатів (США) Джо Байдена має намір відмовитися від санкцій проти керівництва компанії, відповідальної за будівництво російського газопроводу "Північний потік-2". Зокрема, проти глави компанії Nord Stream 2 AG Матіаса Варніга.

19 травня у Німеччині підтвердили, що США планують відмовитися він санкцій проти глави компанії Маттіаса Варнінга та газопроводу "Північний потік-2".

20 травня канцлерка Німеччини Ангела Меркель заявила, що Байден "тепер трохи наблизився до нас у зв'язку з конфліктом навколо "Північного потоку-2″, щодо якого ми маємо різні погляди".

21 травня Верховна Рада ухвалила постанову про Звернення до Конгресу США щодо активізації зусиль зі зміцнення енергетичної безпеки України та Європи шляхом загального запровадження санкцій щодо будівництва газопроводу "Північний потік-2".

У заяві зазначається, що мета будівництва газопроводу – обійти територію України, створити механізм тиску на державу та країни всієї Центрально-Східної Європи, підірвати трансатлантичну єдність, розділити Європу та посилити залежність інших країн ЄС від поставок російського газу.

Згодом США включили у список санкцій низку російських суден та компанії, що пов'язані з реалізацією проєкту "Північний потік-2".

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: