fbpx
Сьогодні
09:54 26 Тра 2021

Мельник закликає Німеччину переглянути позицію щодо надання зброї Україні

Фото: ukrinform.ua

У Німеччині заяви Габека про необхідність надати Україні озброєння піддали критиці. Посол України в Німеччині Андрій Мельник у коментарі dpa закликав Берлін переглянути свою позицію і підтримати Україну так само, як Ізраїль.

Про це повідомляє zn.ua.

"Путін хоче стерти Україну з карти і знищити українську державу. Ось чому ми, українці, абсолютно не розуміємо небажання уряду Німеччини поставляти німецьку оборонну зброю", – сказав Мельник, зазначивши, що Берлін в цій ситуації займає моралізаторську позицію.

Посол України в Німеччині закликав Берлін підтримати Україну так само, як Ізраїль.

"У Києва є таке ж право на самооборону, як і в Ізраїлі, який неодноразово піддавався нападам і загрозам", – підкреслив Мельник.

Посол зазначив, що Німеччина несе таку ж історичну відповідальність за право України на існування, як і держави Ізраїль, маючи на увазі мільйони українців, убитих під час Другої світової війни.

Мельник упевнений, що потужна оборонна зброя "охолодить гарячі голови в Кремлі, призведе їх до тями і зможе запобігти великомасштабне вторгнення Москви".

Нагадаємо, співголова партії Зелених Німеччини Роберт Габек заявив, що хоче залишити перспективу вступу України в НАТО відкритою і виступив за надання їй оборонних видів озброєнь для можливості опору російської військової агресії на сході країни.

Дві партії у великій коаліції Німеччини – Християнські демократи (ХДС) і Соціал-демократи (СДПН) – розкритикували заяву Габека. Вони переконані, що відправка зброї Україні буде "використана Росією як привід для відправки своїх військ" в регіон.

На відміну від Німеччини, США раніше поставляли зброю в Україну. Очікується, що така співпраця продовжиться.

Рубрика:
Політика Світ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: