fbpx
Сьогодні
10:57 26 Тра 2021

"Абсолютна брехня": Лукашенко прокоментував примусову посадку літака Ryanair

Самопроголошений президент Білорусі Олександр Лукашенко заявив, що у випадку з посадкою літака авіакомпанії Ryanair в Мінську він діяв законно, "захищаючи людей за всіма міжнародними правилами".

Про це він сказав у своєму зверненні 26 травня. Лукашенко стверджує, що примус лайнера до посадки винищувачем МіГ-29 є "абсолютною брехнею", передає "Обозреватель".

"Завдання винищувача – забезпечувати зв'язок і виводити пасажирський літак на посадку в разі критичної ситуації", – зазначив він.

Лукашенко підкреслив, що повідомлення про мінування літака надійшло зі Швейцарії.

"Літак розвернули біля БелАЕС. А якби раптом системи безпеки АЕС були переведені в режим повної бойової готовності?" – запитав він.

За словами глави Білорусі, екіпаж радився з господарями літака і аеропортом у Вільнюсі, але прийняв рішення приземлитися в Мінську.

"Маневр з розворотом виглядає нелогічно (до Вільнюса було 70 км), але питання: чому інші аеропорти не прийняли літак?" – додав Лукашенко.

Він зазначив, що три людини вийшли з літака в Мінську, щоб не повертатися з Вільнюса, але "з них зробили фейковий співробітників КДБ".

"Була бомба чи ні, але якби мені доповіли про те, що в літаку терорист, я б негайно віддав наказ посадити літак", – міркує самопроголошений президент.

За його словами, утримання в аеропорту екіпажу і пасажирів озброєними людьми – це "чергове марення", екіпаж нібито 7 годин з кимось розмовляв і не хотів летіти.

"Не встиг літак сісти в Мінську, як посипалися написані під копірку звинувачення з Заходу і заборони на польоти. Надто вже швидко "зреагували", – вважає Лукашенко.

Рубрика:
Світ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: