fbpx
Сьогодні
20:24 26 Тра 2021

Кабмін збирається послабити карантин для культурних закладів і туризму

Фото Reuters

Кабінет міністрів планує значно ослабити карантинні правила для закладів культури та туризму, а також для проведення масових заходів.

Про це у своєму Telegram написав міністр культури Олександр Ткаченко.

За його словами, залежно від епідемічної ситуації планують розширити можливості проведення масових заходів, дозволити працювати різним типам розміщення, а також скасувати часові обмеження на роботу кафе і ресторанів.

"Наразі вже сформовані детальні пропозиції предметних змін до постанови. Ми у процесі їх погодження та у діалозі з Міністром охорони здоров'я Віктором Ляшко. Найближчим часом розраховуємо на їхній розгляд. Про що додатково інформуватимемо", — пояснив він.

Як додав очільник Спілки концертної індустрії України Максим Шульженко, заклади культури, кінотеатри, а також інші масові заходи зможуть проводитися без дотримання норм соціальної дистанції та без масок, якщо всі учасники та співробітники матимуть негативний ПЛР-тест або тест на антиген, або підтверджений сертифікат про повну вакцинацію від коронавірусу. Також їм дозволять підвищити кількість заповнених місць з 50% до двох третин.

Те саме стосуватиметься і розважальних закладів та нічних клубів — вони зможуть відкритися, якщо всі співробітники та учасники матимуть негативні тести чи довідки про вакцинацію.

Закладам громадського харчування скасують часові обмеження. Вони зможуть працювати навіть цілодобово. Також знизять необхідну відстань між столиками — з 2 метрів до 1,5 метра.

Що стосується туризму, то уряд хоче зняти обмеження з будь-яких закладів розміщення туристів. Відповідно, зможуть запрацювати хостели та кемпінги.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: