fbpx
Сьогодні
17:37 25 Тра 2021

Як українцям повернутися з Білорусі після припинення авіасполучення: пояснення посольства

Українці, які після 26 травня прибудуть до Білорусі з метою транзиту, мають заявити про це під час прикордонного контролю та виїхати в Україну наземним транспортом.

Про це повідомили в посольстві України у Білорусі.

"Громадянам України, які з 26 травня 2021 року авіаційним шляхом прибуватимуть в Республіку Білорусь з території третіх країн з метою транзитного проїзду для повернення в Україну, необхідно заявити про мету свого прибуття під час проходження прикордонного контролю. У разі отримання дозволу на транзитний проїзд від компетентних органів Республіки Білорусь, необхідно протягом визначеного ними терміну (до 24 годин) виїхати наземним транспортом в Україну", – сказано в повідомленні.

За даними посольства, на теперішній час на українсько-білоруському кордоні функціонують пункти пропуску для автомобільного сполучення: "Мокрани – Доманове", "Мохро – Дольськ", "Нова Рудня – Виступовичі", "Олександрівка – Вільча", "Нова Гута – Нові Яриловичі", "Веселівка – Сеньківка".

Диппредставництво України також звернуло увагу, що в разі в'їзду до Білорусі з території України (будь-яким видом транспорту) або з третьої країни (не з метою транзиту) потрібна наявність ПЛР-тесту та проходження десятиденної самоізоляції, і лише після завершення терміну самоізоляції можна буде виїхати в Україну.

"У разі загрози життю чи загибелі громадян України в Республіці Білорусь прохання телефонувати на гарячу лінію Посольства за телефоном (+375) 25 60 311 84", – зазначається у повідомленні.

Як повідомляла Рубрика, з опівночі 26 травня Україна запроваджує заборону на виконання авіаперевезень між Україною та Білоруссю, а також прольоти над Білоруссю.

Заборона вводиться відповідно до ч.1 статті 49 закону "Про Кабінет міністрів України" та ч. 4 статті 10 Повітряного кодексу України.

Забороняється:

  • здійснення будь-яких видів польотів з/до між пунктами призначення, розташованими на території України та Білорусі, українськими та білоруськими експлуатантами;
  • виконання будь-яких видів польотів українськими експлуатантами у повітряному просторі Білорусі.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: