fbpx
Сьогодні
21:21 25 Тра 2021

"Вас приб'ють на місці й не будуть привозити": колеги Протасевича заявили, що отримують сотні погроз

Засновник телеграм-каналу Nexta Степан Путило заявив про погрози після затримання білоруського опозиційного журналіста, автора телеграм-каналу "Білорусь головного мозку" і колишнього головного редактора телеграм-каналу Nexta Романа Протасевича.

Про це він повідомив в інтерв'ю Радіо Свобода.

"Звісно, ми побоюємося за своє життя всією редакцією, тому що сотні погроз про те, що ми наступні, що «вас навіть приб'ють на місці й не будуть привозити, а Роману пощастило» і так далі. Звісно, все повідомляємо поліції, все по правилах. Тут за нами спостерігають, чи все в порядку і в безпеці. На щастя, поки серйозних інцидентів не було. Слідкуємо за своєю безпекою, за пересуваннями – не ходимо по одному ввечері й так далі", – сказав Путило.

Він додав, що погрози надходять "і на приватні повідомлення, на пошту, і в коментарях до відео".

"Це як аноніми, боти та тролі, так і реальні прихильники "лукашизма", режиму, який зараз є в Білорусі, ну і пропагандистські помийки, які відбілюють Лукашенка, з накрученими підписниками, так само про це трублять", – розповів Путило Радіо Свобода.

Він додав, що люди з редакції Протасевича після його затримання «вжили всі заходи, аби видалити Романа з усіх чатів, щоб не підставляти інших людей, які перебувають в Білорусі і про яких вони хочуть дізнатися».

"Найприкріше, що ми з багатьма адміністраторами телеграм-каналів в загальному чаті обговорювали такий момент. Що не можна в жодному випадку літати над Білоруссю чи навіть над дружніми до Лукашенка країнами, тому що може статися таке. Але, на жаль, Роман або прорахувався, або недогледів, хоча і бачив перед вильотом підозрілу людину в аеропорту в Афінах, яка фотографувала його і потім пішла. Всі ознаки того, що це спланована заздалегідь операція, і до такого не був готовий ніхто, і навіть ми", – зазначив Путило.

Раніше стало відомо, що затримана разом з опозиційним журналістом, співзасновником Nexta Романом Протасевичем громадянка РФ Софія Сапега утримується у слідчому ізоляторі Окрестіна у Мінську.

Її адвокат Олександр Філанович зазначив, що дівчина потрапила під арешт на 2 місяці.

Нагадаємо, що у Мінську літак авіакомпанії Ryanair, який здійснював рейс з Афін до Вільнюса, приземлився в національному аеропорту "Мінськ" – пілоти подали аварійний сигнал, бо отримали повідомлення про бомбу на борту.

До летовища прибула саперна служба, однак вибухових пристроїв не виявила.

У цей момент відбувся арешт опозиційного журналіста Романа Протасевича.

Рубрика:
Політика Світ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: