fbpx
Сьогодні
18:28 25 Тра 2021

У ТКГ прокоментували заяву Лаврова щодо Донбасу

Міністр закордонних справ Росії Сергій Лавров продемонстрував повну неадекватність, заявляючи, що Україна готує концтабори жителям Донбасу.

Про це в на телеканалі "Україна 24" розповів член української делегації в Тристоронній контактній групі щодо Донбасу Сергій Гармаш, коментуючи нове інтерв'ю Лаврова російським ЗМІ.

"Росія вже 7 років наполягає на тому, що вона не сторона конфлікту, що там воюють шахтарі, трактористи, російське озброєння, зокрема "Буки", вони купують у місцевих воєнторгах, хоча там ходить рубль чомусь. Ми знаємо кількість російських військових там. Коли було загострення, чомусь Марія Захарова з російського МЗС робила попередження, що якщо Україна піде в НАТО, то на Донбасі почнеться ескалація конфлікту. В інтерв'ю Лаврова "Аргументам і фактам" він теж попереджає про те, що мілітаризація України не сприяє врегулюванню конфлікту", – заявив Гармаш.

За словами учасника переговорів щодо Донбасу, "це все говорить про те, що Росія використовує Донбас як інструмент проти України".

"Лавров це навіть не приховує, каже, що Київ не хоче вирішувати проблему, тому що боїться, що якщо дасть особливий статус, то не зможе вести євроінтеграцію, вступ до НАТО. Чітко окреслено мету Росії в конфлікті, зрозуміло, чому вона його фінансує. Не можна говорити про міністра суміжної держави, що в нього не все в порядку з головою, але коли людина говорить про те, що Україна планує після отримання контролю над кордоном інтернувати населення регіону в концтабори, у мене виникає питання до російських психіатрів. Або людина абсолютно неадекватна, або вона просто наслухалася своєї ж пропаганди, щиро вірить і сама пропагує", – підкреслив член української делегації в ТКГ.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: