fbpx
Сьогодні
21:49 25 Тра 2021

У "Слузі народу" санкції проти Білорусі вважають адекватною реакцією на примусову посадку літака

Інцидент з примусовою посадкою в Білорусі пасажирського літака і затриманням опозиційного журналіста Романа Протасевича посилить ізоляцію країни.

Про це в ефірі телеканалу "Україна 24" заявив народний депутат від "Слуги народу" Юрій Камельчук.

"Санкції – це абсолютно адекватна реакція. Вона паралельна з європейськими країнами, тому ми маємо дбати про безпеку пасажирів, маємо дбати про розуміння того, яких правил ми дотримуємся. Моє ставлення – думаю, що це посилить ізоляцію Білорусі. Це однозначно не в плюс для країни, громадян і для бізнесу, який був якимось чином пов'язаний з Білоруссю і Європою. Що буде в бізнесі і з торгівлею між Україною і Білоруссю – це окрема картина. Я тут погоджуюсь, що нам не варто швидко ламати дрова. Але поки припинення авіасполучення зокрема вплине на бізнес", – заявив він.

Раніше стало відомо, що затримана разом з опозиційним журналістом, співзасновником Nexta Романом Протасевичем громадянка РФ Софія Сапега утримується у слідчому ізоляторі Окрестіна у Мінську.

Її адвокат Олександр Філанович зазначив, що дівчина потрапила під арешт на 2 місяці.

Нагадаємо, що у Мінську літак авіакомпанії Ryanair, який здійснював рейс з Афін до Вільнюса, приземлився в національному аеропорту "Мінськ" – пілоти подали аварійний сигнал, бо отримали повідомлення про бомбу на борту.

До летовища прибула саперна служба, однак вибухових пристроїв не виявила.

У цей момент відбувся арешт опозиційного журналіста Романа Протасевича.

Рубрика:
Політика Світ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: