fbpx
Сьогодні
20:44 25 Тра 2021

ЦВК оскаржила рішення Верховного Суду щодо перемоги Вірастюка на довиборах

Центральна виборча комісія оскаржила рішення Верховного Суду щодо встановлення результатів виборів в одномандатному виборчому окрузі № 87 Івано-Франківської області.

Про це повідомляє пресслужба ЦВК.

"Комісія … детально проаналізувала рішення Верховного Суду та подала апеляційну скаргу на це його рішення", – йдеться у повідомленні.

У Центрвиборчкомі нагадали, що 19 травня на виконання постанови Великої палати Верховного Суду від 1 травня ЦВК склала протокол про результати виборів народного депутата в окрузі №87. Проте 21 травня кандидат Олександр Шевченко оскаржив дії ЦВК, протокол та окремі пункти постанови комісії.

Верховний Суд розглянув цей позов та 23 травня частково задовольнив його – скасував пункти 1-2 постанови та протокол ЦВК від 19 травня.

У ЦВК також заявляють, що зараз "немає однозначного юридичного алгоритму дій та правового механізму для розв'язання ситуації на 87-му окрузі, і в такому випадку встановлення результатів виборів в цьому окрузі вбачається можливим лише на підставі та з урахуванням висновків суду".

Як повідомляла Рубрика, 19 травня Центральна виборча комісія (ЦВК) склала новий протокол за підсумками довиборів до Верховної Ради на окрузі № 87 — переможцем залишився кандидат від "Слуги народу" Василь Вірастюк.

Однак 23 травня Верховний Суд ухвалив постанову, якою визнав протиправними дії Центральної виборчої комісії щодо встановлення результатів виборів на 87 округу на Франківщині.

Рубрика:
Політика

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: