“Поставив під загрозу відносини України із міжнародними партнерами”, – Корнієнко про виключення Шевченка з фракції

Більшість депутатів "Слуги Народу" підтримали виключення народного депутата Євгена Шевченка із фракції через систематичні вислови та дії, які розходяться із політикою президента.

Про це заявив голова партії Олександр Корнієнко, слова котрого наводить пресслужба партії.

"Ми послідовно демонструємо нашу політичну позицію, і, якщо людина її не підтримує, цілком логічно, що вона відправляється у самостійне плавання. До того ж, судячи з телеграм-каналу Євгена Шевченка, він дуже радий цьому і готовий далі робити політичну кар'єру", – пояснив Корнієнко.

За його словами, фракція ухвалила рішення про виключення Шевченка зі свого складу більшістю голосів. Окрім висловлення власної політичної позиції він дозволяв собі заяви у сфері зовнішньої політики, неузгоджені ні з президентом України, ні з Міністерством закордонних справ.

"Своїми діями пан Шевченко поставив під загрозу відносини України із міжнародними партнерами, а також завдав шкоди міжнародному іміджу України як передбачуваного партнера із послідовною політикою, що керується демократичними європейськими цінностями", – заявив Корнієнко.

Очільник "Слуги Народу" нагадав депутатам, що партія поважає право на власну політичну позицію, але вона не може суперечити основним засадам політики партії і Президента, тим більше виправдовувати дії, які дискредитують політичну силу та главу держави.

Водночас у випадку із Євгеном Шевченком партія не може вплинути на його подальшу діяльність у парламенті.

"У фракції "Слуга Народу" він з'явився завдяки тому, що за нього проголосували люди. Звісно, ми не можемо примусити його піти з парламенту, бо він мажоритарник. До слова, ми свідомо виступаємо за скасування мажоритарки. Думаю, що наступні вибори до Верховної Ради мають пройти за пропорційною системою, це буде страховкою від політичної корупції", – сказав Корнієнко.

Свіжі дописи

  • Новини

Воїни ЗСУ знищили ще понад 1100 окупантів та 37 артсистем ворога

Минулої доби, 6 травня, Сили оборони ліквідували ще майже 1200 загарбників, таким чином загальні втрати… Читати більше

Tuesday May 7th, 2024
  • Новини

ISW: Москва використовує дипломатичний шантаж та ядерні погрози, щоб контролювати Захід

Російська влада, використовуючи ядерні погрози та дипломатичні маніпуляції, знову активізує кампанію рефлексивного контролю, спрямовану на… Читати більше

Tuesday May 7th, 2024
  • Новини

Генштаб: на Авдіївському напрямку наші захисники відбили 31 атаку військ рф

Найбільш гаряче було на Авдіївському напрямку - українські воїни відбили 31 атаку ворога. Загалом на… Читати більше

Tuesday May 7th, 2024
  • Новини

Президент Франції привітав зобов’язання Китаю не продавати рф зброю

Лідер Франції Еммануель Макрон вітає китайське зобов'язання утримуватися від продажу російській федерації зброї. Як пише… Читати більше

Monday May 6th, 2024
  • Новини

Уряд затвердив перелік документів для проходження МСЕК

Кабінет Міністрів затвердив перелік документів для проходження медико-соціальної експертної комісії (МСЕК), яка встановлює ступінь втрати… Читати більше

Monday May 6th, 2024
  • Новини

Військові ЗСУ контролюють ситуацію навколо Часового Яру, загарбників у місті немає, – Волошин

На Донеччині українські воїни контролюють ситуацію навколо Часового Яру. Активні бойові дії тривають цілодобово, однак… Читати більше

Monday May 6th, 2024

Цей сайт використовує Cookies.