fbpx
Сьогодні
21:30 25 Тра 2021

Медіа рішень "Рубрика" стала дипломантом конкурсу "Честь професії-2021"

Головна редакторка "Рубрики" Анастасія Руденко

У вівторок, 25 травня, в культурному центрі "Арт-причал" у Києві відбулася церемонія нагородження номінантів та переможців конкурсу професійної журналістики "Честь професії-2021". Дванадцятий рік поспіль конкурс нагородив журналістів професійною премією медіагалузі.

Онлайн-медіа рішень "Рубрика" вперше подалася на конкурс та стала одним з номінантів.

"Рубрика" потрапила у шорт-лист номінації від платформи HelpSMI "Експерт-знахідка" з матеріалом "Як "перезавантажити" міську систему водопостачання. Досвід молдавського міста Тараклія" Дмитра Журавльова та Анастасії Руденко.

За перемогу цьогоріч змагалися 61 матеріал-фіналіст у 6 основних, 4 спеціальних номінаціях та за 7 спецпризів конкурсу.

Цьогоріч на конкурс надіслали найбільшу кількість матеріалів за всі роки існування проєкту – 812 (у 2020 році – 615, у 2019-му – 700). До шорт-листів потрапив 61 матеріал в основних та спеціальних номінаціях.

Усі переможці конкурсу «Честь професії-2021»

  • «Найкраще інтерв'ю» Роман Кравець, «Українська правда», «Володимир Зеленський: Порошенко багато разів мені пропонував зустріч. Казав, що можемо знайти порозуміння»
  • Спецприз «Найкраще інтерв'ю для локального медіа» — Олена Лівіцька, Перший канал соціальних новин, «Поговори зі мною. ПостРОЗМОВА із Русланою з луцького автобуса з терористом»
  • «Найкращий репортаж» Христина та Богдан Кутєпови, hromadske, «Позивний "Домовина". Історія арештантки»
  • Спецприз для локального медіа в номінації «Найкращий репортаж» — Олена Лівіцька та Ірина Кабанова, Перший канал соціальних новин, «Могила у квітнику. Три українки, поляк, який їх захищав, і …один бузок на всіх. СВОЯ ІСТОРІЯ»
  • Найкраще новинне висвітлення резонансної події — Вероніка Мелкозьорова, NBC news, «Історія двох матерів. Як техаське подружжя забирало свою дитину з України попри локдаун» (How a Texas couple claimed their baby from Ukraine despite the coronavirus lockdown)
  • Спецприз для локального медіа в номінації «Найкраще новинне висвітлення резонансної події» — Марина Пітиляк, «Перший Західний», «Понівечили чи облагородили? Як селяни статую Матері Божої у заповіднику самовільно встановили»
  • Найкраща аналітика — Алла Садовник, Інна Білецька, Дмитро Бондар та Олександр Стратонов, Суспільне, «Помилка 83»
  • Спецприз для локального медіа в номінації «Найкраща аналітика» — Катерина Шевченко, Запорізький центр розслідувань, «Опасные отходы, недопуск проверок и нарушения: что скрывает мусорный полигон Запорожья»
  • Найкраще розслідування — Олена Логінова, «Слідство.Інфо», «Зірвати банк»
  • Найкраща публіцистика — Максим Камєнев, Наталя Гуменюк та Анна Цигима , Суспільне, «Вбивство Гонгадзе. 20 років у пошуках правди»
  • Спецприз для локального медіа в номінації «Найкраща публіцистика» — Дар'я Твердохліб, «UA: Дніпро», «Ігрень»
  • Спецномінація від Наглядової ради «Пояснювальна журналістика в часи пандемії» — Анастасія Іванців, Lb.ua, «Гроші і справедливість: чому пацієнти з ковідом вимушені боротися за безкоштовні ліки»
  • Спецномінація від платформи HelpSMI «Експерт-знахідка» — Павло Новик, Bihus.info, «Присмак коксу: Як харківський завод роками вбиває екологію, відмахуючись від судів і екологів» та Георгій Ерман, «BBC News Україна», «Як українці врятували від різанини тисячі людей в Боснії і чому про це не говорять»
  • Спецномінація від Комісії з журналістської етики «Найкращий матеріал на тему дотримання професійних стандартів, журналістської етики та саморегуляції» — Оксана Расулова, Lb.ua, «Духовна війна і загроза "майдану". Як змінилася білоруська пропаганда після приходу російських журналістів»
  • Спецномінація від школи UMES «Найкращий журналістський експеримент» — Мирослав Ганущак, «1+1», «"Карантин": чи реально прожити день на метровій відстані від людей»

Організатор конкурсу – Національна асоціація медіа.

Партнери конкурсу – Комісія з журналістської етики та сервіс HelpSMI. 

Інформаційні партнери конкурсу – "Детектор медіа", "Довгий пес", Urban Space Radio, "Рубрика", Інститут масової інформації, "Читомо", Happy Monday, ММР.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: