fbpx
Сьогодні
17:54 25 Тра 2021

ДБР передало справу проти Тупицького до суду

Державне бюро розслідувань та Офіс генерального прокурора передали суду обвинувальний акт у кримінальній справі проти Олександра Тупицького.

Про це повідомили на сайтах ДБР та ОГП.

Тупицького будуть судити ч. 2 ст. 384, ст. 386 КК України (завідомо неправдиві свідчення, поєднані зі штучним створенням доказів захисту, підкуп свідка з метою відмови від надання свідчень). Максимальне покарання за цими статтями – позбавлення волі на строк від двох до п'яти років.

В ході розслідування ДБР встановило, що у жовтні 2018 року Тупицький підкупив свідка задля надання ним неправдивих показань в інтересах колишнього голови Вищого господарського суду України, який намагався уникнути кримінальної відповідальності у справі, де проходив як підозрюваний.

Також упродовж 2018-2019 років колишній голова КСУ тричі надав завідомо неправдиві показання слідчому в інтересах цього ж ексголови ВГСУ.

Справа піде до суду після того, як з її матеріалами ознайомиться сторона захисту.

Нагадаємо, печерський районний суд Києва знову переніс обрання запобіжного заходу Олександру Тупицькому, якого президент звільнив з посади судді Конституційного Суду.

Як повідомляла Рубрика, кримінальну справу Державне бюро розслідувань (ДБР) відкрило стосовно Тупицького за фактом вчинення самоправства.

Крім того, 2 березня голова Національного агентства з питань запобігання корупції Олександр Новіков направив до суду два протоколи про адміністративне порушення стосовно Тупицького.  Однак 26 березня Тупицький не прийшов до суду. Того ж дня НАЗК склало на нього ще один протокол.

27 березня Зеленський скасував указ про призначення Тупицького суддею КСУ. Президент Зеленський заявив, що Тупицький та Касманін "можуть відправлятися на заслужений відпочинок".

12 травня Тупицький знову не прийшов до суду, де йому мали обрати запобіжний захід.

Пізніше депутат від фракції "Слуга народу" Федір Веніславський сказав, що Тупицького можуть доставити на засідання в примусовому порядку.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: