Зеленський ініціював аудит зайнятості держдач під Києвом

Президент Володимир Зеленський ініціював аудит щодо зайнятості держдач під Києвом. Термін роботи аудиторів – до 28 травня.

Про це повідомляє Liga.net, передає Рубрика.

Повідомляється,  що "для виселення екс-чиновників, які орендують там держдачі ще з часів Кучми-Януковича, будуть використовувати формальні приводи: борги за оренду і комунальні послуги, незаконну перебудову будівель і самозахоплення територій".

Цю схему вже випробували на декількох віп-жителях.

Зокрема, у квітні будинок у Конча-Заспі звільнив Олександр Тупицький, відсторонений від посади голови Конституційного суду, хоча договір із ним розірвали ще восени 2020 року. Він 5 місяців не платив за користування держдачею і 6 місяців – за комуналку.

Як повідомили виданню в Комплексі відпочинку Конча-Заспа, зараз в елітному селищі живуть під 200 "ексів" і чинних чиновників. Є список орендарів на 18 травня 2021 року.

У списках – десятки відомих як у минулому, так і тепер прізвищ.

  • Демченко Р.М. – імовірно, перший заступник секретаря РНБО і колишній заступник міністра закордонних справ Руслан Демченко. Нещодавно його ім'я спливло у зв'язку з можливою підготовкою "харківських угод" у період Януковича.
  • Фесенко – колишній нардеп від "Партії регіонів". Близнюк – екс-нардеп Януковича, екс-міністр ЖКГ.
  • Пустовойтенко – колишній прем'єр-міністр України ще часів Кучми.
  • Кінах – п'ятий секретар РНБО і 18-й міністр економіки.
  • Пасенюк – швидше за все, Макар Пасенюк, колишній радник Порошенка, керуючий партнер Investment Capital Ukraine.
  • Звягільський – екс-нардеп і колишній перший віце-прем'єр.
  • Омельченко – колишній мер Києва.
  • Горбулін – екс-секретар РНБО.
  • Білозір – екс-нардеп і колишній міністр культури.
  • Мельник – екс-міністр аграрної політики (уряд Януковича), з 2010 року перший заступник голови правління Миронівського хлібопродукту.
  • Бурмістенко Ю.М. – людина з таким прізвищем є радником гендиректора ДТЕК Ахметова.

Також у цьому списку:

  • екс-президент Кучма, екс-спікер Мороз, колишній спікер Литвин, екс-віце-прем'єр Семиноженко, екс-міністр юстиції Лавринович, колишній голова КС Головін, екс-голова СБУ Гайсинський і десятки інших.
  • Штучний В.В. – швидше за все, екс-керівник апарату Верховної Ради (вже при Зеленському, до липня 2020 року).
  • Пасенюк, Чубар і Скомороха – екс-судді КСУ.
  • Пристайко – можливо, колишній заступник голови Адміністрації президента Зеленського (кілька місяців 2019 року) і екс-міністр закордонних справ (уряд Гончарука). Суярко – держсекретар Міністерства соціальної політики (з 2020 року).

Багато прізвищ віп-орендарів складно відшукати у Google.

На території Конча-Заспи вже після 2014 року розмістилися кілька товариств із обмеженою відповідальністю: ІЦД Кідсвуд (дитячий центр), Компас (уповноважена особа – Юрій Гайсинський), Донецький інститут води, маріупольський Спецмонтаж і К.

Багато людей з когорти часів Януковича понабирали дачі в оренду на 49 років за "дуже смішні гроші", йдеться в статті.

У будинку відпочинку Пуща-Водиця проживають до 50 орендарів. Опубліковано їх повний список станом на 18 травня 2021 року.

Сам Зеленський також проживає в Пущі-Водиці. Попри обіцянки "віддати дітям" держдачі, влітку 2020 року з'ясувалося, що він переїхав на дачу №29 площею 4 000 кв м. До 2014 року там жив третій президент Україна Віктор Ющенко.

Там є 15-метровий басейн, ліфт на три поверхи, кінозал, більярд, масажний кабінет, винний льох, сауни, солярій і джакузі.

Перша леді Олена Зеленська розповідала в інтерв'ю, що вони там "збили золото, пофарбували в сірий колір" стіни і зняли масивні люстри.

Кілька місяців на держдачі в Пуща-Водиці жила і генпрокурор Ірина Венедиктова, – за вартістю, удвічі дешевшою за розрахункову, – але після скандалу у ЗМІ з'їхала.

Зеленський обіцяв презентацію, хто і на яких умовах буде жити на держдачах після аудиту. За його словами, можна говорити про оренду на час каденції "за ринковими цінами".

Довідка: Комплекс відпочинку Пуща-Водиця і Будинок відпочинку Конча-Заспа знаходяться під Держуправлінням справами. У Конча-Заспі розміщено 71 дачний будинок та 4 пансіонати на 145 номерів. У Пуща-Водиці – пансіонат на 36 номерів, 30 будинків на 71 сім'ю і різні заклади: клуб-їдальня, буфет, склади, пральня, магазин, більярдна.

Свіжі дописи

  • Новини

Сили ППО знищили 12 з 13 “Шахедів”. Усі – на Сумщині

У ніч проти 6 травня російські окупанти атакували Україну з північного напрямку 13 ударними БпЛА… Читати більше

Monday May 6th, 2024
  • Новини

Вночі армія рф атакувала енергооб’єкти на Сумщині

В ніч проти 6 травня російські окупанти завдали авіаційного удару по енергетичних об'єктах у Сумській… Читати більше

Monday May 6th, 2024
  • Новини

Генштаб: ворог посилив атаки на Бахмутському напрямку, протягом минулої доби на фронті відбулося 125 боєзіткнень

На фронті протягом минулої доби відбулося 125 бойових зіткнень. На Бахмутському напрямку українські воїни відбили 36… Читати більше

Monday May 6th, 2024
  • Новини

Швейцарія запросила Папу Римського на Глобальний саміт миру щодо України

Представники Швейцарії запросили Папу Римського Франциска на Глобальний саміт миру, який відбудеться відбудеться 15-16 червня у швейцарському… Читати більше

Sunday May 5th, 2024
  • Новини

Генштаб: на Бахмутському напрямку українські оборонці відбили 32 атаки ворога

Протягом доби Генеральний штаб Збройних сил України зафіксував 103 боєзіткнення на фронті. На 9 напрямках… Читати більше

Sunday May 5th, 2024
  • Новини

Відкриття Євробачення-2024: представниці від України alyona alyona та Jerry Heil вийшли на доріжку з великоднім кошиком

В Мальме у Швеції відбулась урочиста церемонія відкриття міжнародного пісенного конкурсу «Євробачення-2024». Це так званий… Читати більше

Sunday May 5th, 2024

Цей сайт використовує Cookies.