fbpx
Сьогодні
14:49 23 Тра 2021

В Україні проведуть перерахунок пенсій

Працюючим пенсіонерам цього року перерахунок пенсій проведуть у червні, хоча раніше це робили в квітні. При цьому пенсіонери можуть заднім числом отримати доплати за квітень і травень.

Про це розповіла в ефірі телеканалу "Україна 24" начальниця Головного управління Пенсійного фонду в Києві Лариса Дзядевич.

"З 1 квітня без додаткового звернення Пенсійний фонд проводить перерахунок пенсій тим пенсіонерам, які на 1 березня року, в який проводиться перерахунок пенсій, набули таке право, а саме – якщо особа після призначення пенсії пропрацювала 24 місяці або якщо період страхового стажу був меншим, але минуло не менше 2 років. З 1 квітня 2021 року їм буде здійснено автоматичний перерахунок пенсій", – пояснила представниця Пенсійного фонду.

Як повідомила Дзядевич, щороку органи Пенсійного фонду такий перерахунок проводили з 1 квітня, але цього року ситуація дещо змінилася.

"Це пов'язано зі змінами в Податковому кодексі та в законі про збір й облік єдиного внеску на загальнообов'язкове пенсійне страхування. Цього року така звітність подається щоквартально, а не щомісяця. Пенсійний фонд, що обробляє такі документи, обов'язково проведе перерахунок пенсій, люди в червні отримають свої доплати за квітень і травень, і особисто звертатися до органів Пенсійного фонду не потрібно", – уточнила вона.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: