fbpx
Сьогодні
18:10 23 Тра 2021

У "Слузі народу" відреагували на поступку США Росії

Фото Reuters

Верховна Рада прийняла звернення до США з приводу відмови від санкцій проти компанії-оператора російського газопроводу "Північний потік-2".

Про мету цього звернення розповів спікер Верховної Ради, нардеп "Слуги народу" Дмитро Разумков, пише "Україна 24".

"Якщо ми говоримо про діяльність Верховної Ради в сьогоднішніх умовах, то ми багато робили, робимо, і, я впевнений, будемо робити для того, щоб цей проєкт не був завершений. Але в цьому плані нам потрібно мати потужну команду партнерів і серед європейських країн, і серед інших держав світу для того, щоб протистояти. Санкційний тиск є досить ефективним механізмом протидії Росії, він довів себе ще до окупації Криму, до підтримки так званих "ЛНР/ДНР", — сказав він.

Разумков зазначив, що дуже важливо діяти до досягнення результату.

"Це логічна і правильна позиція Верховної Ради — проголосувати за таке звернення. Сподіваюся, що з урахуванням позицій всіх інших колег ми будемо продовжувати боротьбу. Немає сенсу розпатякувати, з якою ймовірністю буде добудований Північний потік – 2, треба менше говорити, більше працювати", — сказав він.

Як повідомляла Рубрика, 18 травня у ЗМІ з'явилась інформація, що адміністрація президента Сполучених Штатів (США) Джо Байдена має намір відмовитися від санкцій проти керівництва компанії, відповідальної за будівництво російського газопроводу "Північний потік-2". Зокрема, проти глави компанії Nord Stream 2 AG Матіаса Варніга.

19 травня у Німеччині підтвердили, що США планують відмовитися він санкцій проти глави компанії Маттіаса Варнінга та газопроводу "Північний потік-2".

20 травня канцлерка Німеччини Ангела Меркель заявила, що Байден "тепер трохи наблизився до нас у зв'язку з конфліктом навколо "Північного потоку-2″, щодо якого ми маємо різні погляди".

21 травня Верховна Рада ухвалила постанову про Звернення до Конгресу США щодо активізації зусиль зі зміцнення енергетичної безпеки України та Європи шляхом загального запровадження санкцій щодо будівництва газопроводу "Північний потік-2".

У заяві зазначається, що мета будівництва газопроводу – обійти територію України, створити механізм тиску на державу та країни всієї Центрально-Східної Європи, підірвати трансатлантичну єдність, розділити Європу та посилити залежність інших країн ЄС від поставок російського газу.

Згодом США включили у список санкцій низку російських суден та компанії, що пов'язані з реалізацією проєкту "Північний потік-2".

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: