fbpx
Сьогодні
Урбан 17:13 23 Тра 2021

У Харкові наземний електротранспорт обладнають тривожними кнопками: як це працює

У Харкові презентували систему, що забезпечує прямий зв'язок диспетчерського центру з водієм наземного електротранспорту.

Про це повідомили у пресслужбі міської ради.

Зазначається, що виникають випадки, коли диспетчеру потрібно швидко зв'язатися з водієм і навпаки. Це стосується дорожньо-транспортних пригод або погане самопочуття водія або пасажирів.

Щоб відповісти на дзвінок диспетчера, водієві не потрібно нічого натискати. Пристрій постійно працює у включеному режимі.

Якщо ж йому самому знадобиться зв'язатися з диспетчерським центром, в його кабіні для цього є тривожна кнопка.

У Харкові наземний електротранспорт обладнають тривожними кнопками

Диспетчер практично миттєво отримає повідомлення, встановить причину виклику і в разі необхідності викличе відповідні служби.

Крім того, система передбачає відеозв'язок: дві відеокамери розташовуються в салоні, одна – в кабіні водія і ще одна виконує роль відеореєстратора.

Це дозволяє побачити наповнення салону, що в перспективі дозволить оцінювати пасажиропотоки та визначати, скільки одиниць рухомого складу необхідно випускати на маршрути залежно від часу доби, а також судити про необхідність деяких маршрутів.

У Харкові наземний електротранспорт обладнають тривожними кнопками

Фото: city.kharkov.ua

Нині система працює в тестовому режимі в одному тролейбусі 42-го маршруту. Після закінчення тестового періоду такими системами планують оснастити й інші маршрути наземного електротранспорту.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: