fbpx
Сьогодні
21:10 23 Тра 2021

У Києві пройшла акція на підтримку Протасевича

У центрі Києва під Міністерством закордонних справ пройшла термінова акція на підтримку затриманого засновника телеграм-каналу Nexta Романа Протасевича.

Про це пише Рубрика з посиланням на соцмережі.

Громадські активісти зібралися на акцію о 19:30 із закликом, щоб влада Білорусі негайно звільнила засновника каналу Nexta Романа Протасевича.

"Ми не можемо залишатися осторонь і дивитися на те, як відбувається акт захоплення цивільного літака з метою викрадення людини. Ми збираємося о 19:30 на термінову акцію перед Міністерством закордонних справ (Київ, Михайлівська площа, 1), щоб вимагати негайної реакції від української влади та міжнародної спільноти", – кажуть активісти.

"Це безпрецедентний метод міжнародного викрадення людини. За сфабрикованими кримінальними справами проти Романа йому загрожує смертна кара, яка досі застосовується в Білорусі. Ми не можемо залишатися осторонь і дивитися на те, як відбувається акт захоплення цивільного літака з метою викрадення людини", – підкреслюють активісти.

Зазначається, що за сфабрикованими кримінальними справами в Білорусі Протасевичу загрожує тривалий термін ув'язнення. Також через опозиційну діяльність лукашенківський режим вніс його до переліку осіб, "причетних до терористичної діяльності".

Наголошується, що Романа треба негайно звільнити, а діям режиму Лукашенка має бути надано відповідну міжнародну оцінку.

Нагадаємо, що у Мінську літак авіакомпанії Ryanair, який здійснював рейс з Афін до Вільнюса, приземлився в національному аеропорту "Мінськ" – пілоти подали аварійний сигнал, бо отримали повідомлення про бомбу на борту.

До летовища прибула саперна служба, однак вибухових пристроїв не виявила.

У цей момент відбувся арешт опозиційного журналіста Романа Протасевича.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: