fbpx
Сьогодні
09:41 22 Тра 2021

Українсько-американська компанія Firefly Aerospace буде співпрацювати зі SpaceX для успішної висадки людей на Місяці

Аерокосмічне підприємство Firefly Aerospace, яке заснував український бізнесмен Макс Поляков, працюватиме зі SpaceX. Компанії підписали контракт на доставлення до Місяця посадкового модуля Blue Ghost у 2023 році.

Про це повідомили у Firefly Aerospace, передає hromadske.

Модуль Blue Ghost полетить до Місяця на ракеті-носії SpaceX Falcon 9 та доставить 10 наукових приладів NASA на поверхню Місяця в межах програми "Артеміда". Всього він має доставити понад 150 кілограмів корисного навантаження.

"Це дуже важлива місія, над якою працюють найкращі інженери та найвідоміші компанії у сфері космосу. Така кооперація має велике значення для подальшого розвитку всього людства", — каже Макс Поляков, основний інвестор Firefly Aerospace.

Компанія Firefly отримала контракт від NASA з доставлення наукового обладнання на Місяць у лютому 2021 року. З того часу інженери розробляють та тестують сам модуль та систему навігації.

Модуль Blue Ghost здійснить посадку у Морі Криз, що на видимій стороні Місяця. Там він доставить корисне навантаження на орбіту Місяця і потім на поверхню супутника за 14 днів.

Довідка

Firefly Aerospace – це приватна аерокосмічна компанія, що надає космічні транспортні послуги. Компанія створена на базі Firefly Space Systems, яку у 2017 році викупив і перезапустив український підприємець і засновник Noosphere Ventures Максим Поляков.

Компанія розробляє легкі транспортники для доставлення вантажів на навколоземну орбіту. Її головний офіс розташований у США, а науково-дослідний і дослідно-конструкторський центр підприємства є в Дніпрі.

"Артеміда" ㅡ космічна програма NASA. Її мета — "відправлення першої жінки та чергового чоловіка" на поверхню Місяця у 2024 році, а також створення там інфраструктури для подальшого відправлення астронавтів на Марс.

Нагадаємо, 16 квітня NASA повідомило, що обрало SpaceX для продовження роботи над створенням системи посадки астронавтів на місячну поверхню. За можливість узяти участь у програмі SpaceX конкурувала з Blue Origin мільярдера Джеффа Безоса та компанією Dynetics зі штату Алабама.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: