fbpx
Сьогодні
12:20 22 Тра 2021

Кличко вважає, що розділення посад мера і голови КМДА є неконституційним

Мер Києва та голова КМДА Віталій Кличко вважає, що можливе розділення посад, які він обіймає, буде незаконним.

Про це мер Києва Віталій Кличко заявив в ефірі програми "Свобода слова Савіка Шустера" на телеканалі "Україна 24".

"Відповідно до Конституції, обраний киянами міський голова повинен бути призначений головою адміністрації. Двовладдя в столиці ні до чого хорошого не призведе і буде порушенням Конституції. А Президент як гарант Конституції не повинен її порушувати", – зазначив Віталій Кличко.

Коментуючи ситуацію з масовими обшуками на ключових комунальних підприємствах столиці та в департаментах КМДА, мер наголосив на політичному підґрунті цих подій.

"Дуже багато за останні два тижні, не випадкових речей. Мета цього – зрозуміла. Очорнити, показати, що все погано в Києві, нічого не робиться, нічого не зроблено, Кличко відповідальний, і на підставі цього робити вже інші якісь кроки. Переконаний, що загострення цієї ситуації може мати негативні наслідки і дестабілізацію, як в Києві, так і в інших містах країни. Потрібно об'єднуватись перед тими викликами, які сьогодні постали. Інтереси людей і країни мають бути пріоритетом над персональними амбіціями тих чи інших політиків. Я завжди так говорив і завжди за це буду битись. Бо викликів сьогодні багато – захмарні тарифи, низькі зарплати, боротьба з коронавірусом, протистояння російській агресії", – наголосив Віталій Кличко.

Нагадаємо, що мер Києва Віталій Кличко у своєму інтерв'ю для УП заявив, що причиною загострених стосунків з Офісом Президента є політична складова і питання контролю.

Під час пресконференції президент України Володимир Зеленський заявив, що Кличко "дуже неправильно публічно себе поводить".

Рубрика:
Київ Політика

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: