fbpx
Сьогодні
19:09 22 Тра 2021

Для коров'ячого корму створили добавку, яка знизить викиди метану. А ще дозволить фермерам більше заробляти

Швейцарсько-британська компанія Mootral розробила добавку для коров'ячого корму, засновану на екстрактах часнику і цитрусових. Після її потрапляння до шлунку тварини спеціальні речовини перешкоджають утворенню метану.

Про це розповів генеральний директор Mootral Томас Хафнер у коментарі CNN Business.

Як вказує видання, зараз у світі налічується понад 1,4 мільярда корів, а на тваринництво припадає майже 10% всіх шкідливих викидів в атмосферу. Все через метан, що виділяють тварини.

Розроблена добавка покликана знизити ці викиди. Зараз її тестують кілька ферм в Англії. Результати дають надію — викиди скоротилися в кілька разів.

Якби всі корови у світі їли цю добавку, скорочення могло б бути еквівалентно зникненню з доріг Європи понад 300 мільйонів автомобілів, вказує CNN Business.

За словами Хафнера, добавка не тільки допомагає фермерам знизити викиди, а й навіть заробити. Річ у тім, що так вони заробляють «вуглецеві кредити», які потім можуть продавати більшим компаніям, отримуючи з цього прибуток.

Зазначимо, що вуглецевий кредит — це дозвіл на виділення парникових газів. Порушуючи допустимий обсяг, компанії доведеться платити величезні штрафи, тому часто фірми викуповують такі кредити у більш екологічних виробництв.

Тепер Mootral хоче запропонувати добавку фермерам в США. Також її дію перевірять на іншій рогатій худобі, а не тільки на коровах.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: