fbpx
Сьогодні
13:50 21 Тра 2021

Ексспівробітниця ОБСЄ, яка була на весіллі доньки терориста "Бабая", тепер працює в Консультативній місії ЄС в Україні

Співробітниця ОБСЄ Євгенія Зімічев, яку помічали на весіллі дочки одного з ватажків бойовиків Бабая, перейшла на роботу в Консультативну місію ЄС в Україні. Ще після того інциденту ОБСЄ обіцяла звільнити її, але протягом декількох років цього не робила.

Про це повідомляє babel.ua.

У квітні 2016 року було опубліковано фотографії Зімічев на весіллі бойовиків. Там вона перебувала навіть у жилетці з написом OSCE.

В ОБСЄ оперативно відреагували на фотографії. Там відзначили, що самі фото були зроблені ще в червні 2015 року, а в самій місії жалкують про інцидент.

"Хоча спостерігачі не відвідували весілля як таку, фото чітко вказують на помилкове рішення з їхнього боку. Ці спостерігачі більше не працюють в місії", – відзначили там.

Але в 2018 році Зімічев знову з'явилася на фотографіях, пов'язаних з ОБСЄ. На цей раз вона була на святкуванні дня народження іншої працівниці Дріни Мілфорд. Сам же захід проходило в офісі місії ОБСЄ в Луганській області.

Тепер же Зімічев перейшла на роботу в Консультативну місію ЄС (Кмес) в Україні.

Ця місія була утворена в грудні 2014 року і займається допомогою української влади в реформуванні сектора громадянської безпеки. Експерти місії надають стратегічні консультації та практичну підтримку, щоб зробити сектор цивільної безпеки України ефективним, дієвим, прозорим і таким, що користується довірою громадян.

20 травня на сайті ГУ Нацполіціі в Кіровоградській області з'явилася новина про те, що представники Консультативної місії ЄС передали техніку і обладнання для ситуаційного центру правоохоронців.

У ній зазначається, що Кмес на зустрічі з керівництвом місцевої поліції представляли старший радник з питань загальної правоохоронної діяльності (Португалія) Луїш Машадо, експерт з питань загальної правоохоронної діяльності (Україна) Сергій Гривняк і експерт операційного департаменту (Україна) Євгенія Зімічев.

На фото із зустрічі також видно, що це та сама колишня співробітниця ОБСЄ, яку сфотографували на весіллі бойовиків.

Консультативна Місія ЄС

Фото: kg.npu.gov.ua

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: