fbpx
Сьогодні
19:06 21 Тра 2021

"Укрзалізниця" запустила онлайн-бібліотеку для пасажирів: можна знайти понад 5000 книг

"Укрзалізниця" у партнерстві з електронною онлайн-бібліотекою Librarius впроваджує послугу інтерактивної бібліотеки у поїздах далекого сполучення та швидкісних поїздах Інтерсіті+.

Як повідомили у пресслужбі "Укрзалізниці", наразі вона працює у тестовому режимі.

Загалом інноваційна бібліотека нараховує близько 5 тисяч книжок – як безкоштовних (третина), так і платних. Онлайн-бібліотека доступна на усіх маршрутах слідування поїздів Укрзалізниці. Однак розробники рекомендують завантажувати книжки під час зупинок потяга на станціях за умови стабільного мобільного зв'язку.

"Наша мета – наповнити мандрівку пасажирів змістом та емоціями, на противагу стандартній доставці з пункту А в пункт Б", – прокоментував в.о. члена правління, керівник пасажирського напрямку "Укрзалізниці" Олександр Перцовський.

LibrariUZ – це абсолютно партнерський проєкт, на який не витрачалися кошти "Укрзалізниці". Ідея покликана покращити пасажирський досвід та зекономити державні кошти.

Для того, аби скористатися новою послугою, необхідно зробити три кроки:

  • Перейти за посиланням або просканувати QR-код – необхідні наліпки розташовані безпосередньо у вагонах поїздів.
  • Завантажити додаток на базі операційних систем iOS або Android.
  • Обрати у "залізничному" каталозі LibrariUZ бажану книжку.

"Для нас разом із залізницею це крок до популяризації читання серед українців, адже освіченість нації напряму впливає на її благополуччя. Тепер пасажир зможе читати і слухати як онлайн, так і без підключення до інтернету, що дуже важливо в дорозі, де зв'язок не завжди стабільний. Увесь представлений контент – легальний, а переважна більшість книжок – українською мовою", – зазначив засновник Librarius Антон Мартинов.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: