fbpx
Сьогодні
11:18 21 Тра 2021

Меркель хоче провести переговори з Байденом щодо відносин з Росією

Канцлерка Німеччини Ангела Меркель у четвер, 20 травня, оголосила про майбутні переговори з президентом США Джо Байденом щодо відносин з Росією.

Про це повідомляє Deutsche Welle, передає Рубрика.

Заяві Меркель передувала відмова США від санкцій проти оператора "Північного потоку-2" компанії Nord Stream 2 AG і її генерального директора Маттіаса Варніґа.

Байден "тепер трохи наблизився до нас у зв'язку з конфліктом навколо "Північного потоку-2″, щодо якого ми маємо різні погляди", – заявила Меркель в інтерв'ю суспільно-правовим медіакомпаніям ARD і NDR в рамках заходу WDR Europaforum.

За її словами, сторони мають продовжити діалог про спільні позиції щодо Росії та України. "Ми поговоримо про політику щодо Росії та України, і, звичайно, про політику щодо Китаю", – сказала вона.

Коли Меркель спитали, що Байден отримає взамін за відмову від санкцій, канцлерка відповіла: "Це так не працює".

Меркель та Байден побачаться на зустрічі G7, яка пройде в Великій Британії 11-13 червня, а також на саміті НАТО в Брюсселі. На цих зустрічах, зокрема, будуть вестися дискусії щодо Росії, України та Китаю.

На зауваження про те, що в політиці завжди є угоди, канцлерка відповіла: "Про них зазвичай говорять, коли їх вже укладено". За словами Меркель, Німеччина веде переговори із США в дуже багатьох сферах.

Як повідомляла Рубрика, 18 травня у ЗМІ з'явилась інформація, що адміністрація президента Сполучених Штатів (США) Джо Байдена має намір відмовитися від санкцій проти керівництва компанії, відповідальної за будівництво російського газопроводу "Північний потік-2". Зокрема, проти глави компанії Nord Stream 2 AG Матіаса Варніга.

19 травня у Німеччині підтвердили, що США планують відмовитися він санкцій проти глави компанії Маттіаса Варнінга та газопроводу "Північний потік-2".

Голова правління Національної акціонерної компанії "Нафтогаз України" Юрій Вітренко і десятки українських парламентарів, представників громадськості звернулися з відкритим листом до США і країн Європи, в якому закликають зберегти санкції проти "Північного потоку-2".

Рубрика:
Світ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: